Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘WEES BLIJ MET TIENTJE MINDER HONDENBELASTING SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Hondeneigenaren in Schiedam hoeven niet te rekenen op een forse afbouw van de hondenbelasting. Zoveel wil wethouder wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) wel duidelijk maken, vooruitlopend op het besluit dat de gemeenteraad daar morgenavond over neemt. Ooijevaar: “Ik denk dat in essentie iedereen die afbouw wel graag op nul wil hebben. Tegelijkertijd denk ik dat we in deze tijd blij moeten zijn dat we er überhaupt 10 euro af hebben kunnen krijgen.”

In het coalitieakkoord wordt gesproken over ‘een afbouw van de hondenbetaling’. Dat laat ruimte voor een eigen invulling wat moet worden verstaan onder ‘afbouw.’ Ooijevaar: “Ik zou zelf als het kon ook direct die hondenbelasting over boord gooien, maar we hebben natuurlijk wel te maken met een financiële werkelijkheid.”

De gemeente Schiedam wijkt met de heffing en verhoging van de hondenbelasting af van de landelijke trend die worden gesignaleerd door het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS). Volgens onderzoek door het CBS naar de gemeentelijke begrotingen van 2020 is het aantal gemeenten met hondenbelasting gedaald met 8%. In Schiedam wordt daarentegen de hondenbelasting gehandhaafd en is zelfs gestegen. Gemeenten kunnen zelf inkomsten verwerven door het opleggen van OZB en honden- en toeristenbelasting.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *