Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WEER WAARSCHUWING VOOR HONDENRONSELAAR VLAARDINGEN-HOLY

VLAARDINGEN- In Vlaardingen worden hondenbezitters opnieuw gewaarschuwd voor hondenrondselaars. De waarschuwing wordt verspreid via de Buurtwhatsapp. Bij het uitlaten van haar viervoeter zou een bewoonster van de wijk Holy aan de Koninginnelaan zijn aangesproken door een ronselaar. De politie zou inmiddels zijn ingelicht.

In maart verscheen eenzelfde soort waarschuwing. Toen zou het zijn gegaan om twee ronselaars in de Westwijk. Er werd zelfs een uiterst vage foto verspreid van een verdachte.

Al langer circuleren in heel Nederland verhalen dat honden worden ontvoerd om ingezet te worden bij de training van vechthonden. De honden zouden ‘vermoedelijk als lokhonden gebruikt worden’.

Bij de politie zijn geen concrete aanwijzingen dat er in Nederland op enige schaal honden worden geronseld of gestolen om ze in te zetten bij hondengevechten, evenmin zijn er concrete aanwijzingen dat honden die onlangs gestolen zijn bij dergelijke gevechten terecht zijn gekomen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “WEER WAARSCHUWING VOOR HONDENRONSELAAR VLAARDINGEN-HOLY

  1. Hondenronselaar is veel te vaag. Als twee mannen zeggen, geef je hond of je gaat dood. Dan is ronselaar veel te lief. Bij een ronselaar denk ik aan iemand die een ander zover brengt (met oa drank) dat deze tekent voor het leger if scheepvaart. Vrouw heeft gedreigd hen in elkaar te slaan met haar kruk en ook haar Stafford dreigde.

  2. Bij mijn moeder die in de vogelbuurt woont zijn ze een paar weken geleden aan de tuin geweest met vage vragen of onze honden erg dominant zijn en of ze snel vechten.
    We kregen er een naar gevoel bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *