Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WEER EEN TITEL VOOR FRANKELAND SCHIEDAM

SCHIEDAM- De Frankelandgroep in Schiedam strijdt voor de titel ‘Beste Werkgever 2017’. De zorginstelling komt met juichende cijfers uit het nominatieonderzoek naar buiten direct nadat hun directeur Ben de Koning weer hoog scoort op de lijst van FNV Zorg & Welzijn, als een van de grootste zorggraaiers: Het jaarinkomen van De Koning bedraagt 289.298 euro.

Het Beste Werkgevers Onderzoek beoordeelt werkgevers op medewerkertevredenheid en arbeidsvoorwaarden aan de hand van een enquête onder de werknemers. Een initiatief van NRC Carrière en het onderzoeksbureau SatisAction. Alleen enkele honderden bedrijven met interesse om deel te nemen aan dit Beste Werkgevers Onderzoek 2016/2017 worden overigens beoordeeld.

Bij de Frankelandgroep zou 75% procent van de medewerkers de enquête hebben ingevuld. Twee jaar terug klapte een uitzendkracht al eens uit de school over ‘het fanatisme’ waarmee de directie van de Frankelandgroep op titels jaagt. “Directie en bestuur van Frankeland steken gewoon heel veel tijd en energie in het goed scoren op zaken als keurmerken en onderscheidingen. Veel meer dan bij andere, meer naar binnen gerichte, organisaties. Het fanatisme waarmee dat gebeurt doet mij erg denken aan de tijd van Hans Beckers bij Humanitas Rotterdam”, aldus de uitzendkracht.

Frankeland stond vorig jaar zomer prominent op de lijst van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) als slecht presterend verpleeghuis, samen met onder andere Humanitas Rotterdam (Humanitas was zelfs goed voor een officiële aanwijzing). De Koning liet weten dat de vermelding van Frankeland onterecht was en zei te beschikken over een excuusbrief van de IGZ, maar was niet bereid deze brief te tonen. De IGZ heeft het bestaan van een excuusbrief altijd ontkend.

In december wordt bekend of Frankenland zich inderdaad beste werkgever 2017 mag noemen.

7 reacties op “WEER EEN TITEL VOOR FRANKELAND SCHIEDAM

 1. aan de schrijver van dit ” artikel”
  Dit heeft met journalistiek niks te maken! Louter vuilspuiterij!
  Waarom? Ik heb je vorig jaar tot 2 x toe uitgenodigd om langs te komen.
  Je weigerde. Ik herhaal m’n uitnodiging. Ik wil de persoon die aan z’n voorkant meer shit produceert dan van achteren wel eens ontmoeten! Dus….je hebt m’n nummer! Doe eens iets spannends en durf langs te komen.
  Ben de Koning

 2. Die uitnodiging gold wat u betrof alleen voor een gesprek onder vier ogen. Zonder camera, microfoon of zelfs een kladblok. Een kopie van de excuusbrief van de IGZ ging toen ook niet door. Jammer! Dan heeft het weinig zin. Weet u nog?

 3. En wat is er mis met een gesprek onder 4 ogen?!
  Ik wilde en wil u uitleggen hoe het zit. Volledig transparant. Dan mag u daarna besluiten of het ook de moeite waard is om er vervolgens een interview voor de camera aan te wijden. Dus….de uitnodiging staat nog steeds!!
  Wat u nu doet is flauw en minimaal ” vies”.
  Blijkbaar hebt u om een of andere reden een hekel aan de Frankelandgroep of aan mij. Dat mag maar het zou fijn zijn als u die
  persoonlijke afkeer niet gaat mixen met zogenaamd onafhankelijke berichtgeving.
  Ik ben vandaag vrijwel onbeperkt telefonisch bereikbaar dus….bel voor een afspraak voor een inhoudelijk gesprek!

  1. Tweede deel van mijn reactie…
   Een uitzendkracht van enkele jaren geleden is uw bron…??
   Bij ons zijn uitzendkrachten net zo zeldzaam als goud vinden in de poldervaart. We proberen altijd met personeel in loondienst te werken. Dat is beter voor iedereen.
   Maar een uitzendkracht die meent te kunnen beoordelen of of wij niet teveel aandacht besteden azn het winnen van prijzen….daar hebben wij geen beeld en geluid bij!
   Wij streven naar tevreden klanten én tevreden medewerkers. Om te meten of dat laatste lukt hebben we in mei jl voor het tweede jaar op rij mee gedaan aan het ” beste werkgever” onderzoek van Effectory/ intermediair. De resultaten van die meting zijn prachtig. Zijn we trots op. Zoals we heel blij en trots zijn op onze medewerkers. Zij maken 365 dagen per jaar het verschil voor meer dan 2000 zorg en diensten behoevende ouderen. Dat ze dat verschil maken laten die ouderen of hun naasten ons weten middels enquêtes maar ook via reviews op zorgkaart Nederland. Ook daar zijn we trots op

 4. Over de IGZ kwestie.
  Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat het als volgt is. De IGZ heeft mondeling verontschuldigingen aangeboden. Deze zijn – hoewel in eerste instantie toegezegd- niet schriftelijk herhaald omdat dit volgens de IGZ tot rechtsongelijkheid zou leiden. Simpeler gezegd:als ze ons apart gingen schrijven hadden ze dat naar veel meer partijen moeten doen.In plaats daarvan is enkele maanden later een ” geaktualiseerde” lijst ( incl ” verbeteringen”)gepubliceerd. Wij staan niet op die geactualiseerde lijst. Daarmee en met de mondelinge verontschuldigingen moeten we het doen.Wij hadden en hebben daar begrip voor én kunnen er prima mee leven. Dus zand erover en gewoon weer aan de slag is waarvoor wij gekozen hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *