Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WEER DEFECT COPPELBRUG MAASSLUIS

Op 17 december werd de brug na maanden van vertraging alsnog geopend. De naam Coppelbrug is een verwijzing naar Jan Coppelstock. De schipper die in maart 1572 de geuzen hielp bij de verovering van Den Briel op de Spanjaarden. Coppelstock voer tussen Maassluis en Brielle.
Op 17 december 2014 werd de brug na maanden van vertraging alsnog geopend. De naam Coppelbrug is een verwijzing naar Jan Coppelstock. De schipper die in maart 1572 de geuzen hielp bij de verovering van Den Briel op de Spanjaarden. Coppelstock voer tussen Maassluis en Brielle.
MAASSLUIS- De Coppelbrug over de keersluis in Maassluis staat al enkele dagen open door een terugkerende technische storing aan een besturingsonderdeel. Dit onderdeel moet worden vervangen en kan alleen op maat worden gemaakt. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dit nieuwe onderdeel maandag geïnstalleerd.

De fiets- en voetgangersbrug bij ’t Hoofd kampt geregeld met een storing. Zo stond de brug door het zelfde defect in maart ook al enkele dagen open.

De Coppelbrug kent een voorgeschiedenis van vele problemen. De gemeente Maassluis en architectenbureau Antea waren het bijna twee jaar met elkaar oneens over een kostenoverschrijding van 1,1 miljoen euro. De aanlegkosten voor de Coppelbrug waren opgelopen tot 4 miljoen euro, omdat waarschijnlijk een ontwerpfout is gemaakt. In december 2014 werd de brug na maanden van vertraging alsnog geopend.

Zie ook: Problemen Coppelbrug Maasluis.
Ruzie extra kosten Coppelbrug Maassluis opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *