Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘WEER ACHTERKAMERTJESPOLITIEK IN VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- De voltallige oppositie in Vlaardingen gelooft niet (meer) dat inwoners daadwerkelijk kunnen meebeslissen over het ontzien van mogelijke bezuinigingsdoelen, onanks de daarvoor bedoelde enquête. Het aantal vragen is beperkt en bovendien is het beperken van de vragen niet in overleg gegaan met de regiegroep die werkt aan een voorstel voor een groot bezuinigingsplan. De oppositie spreekt van achterkamertjespolitiek. Er zou besloten zijn vergaderd, terwijl openheid en transparantie zijn beloofd.

Begin maart worden de definitieve keuzes gemaakt en moet duidelijk zijn waarin het mes wordt gezet, maar bij de oppositie bestaat het idee dat over alles al is beslist, achter gesloten deuren.

De acht fracties die niet deelnemen aan het stadsbestuur komen met schriftelijke vragen. Zo wil men van burgemeester en wethouders weten waarom de regiegroep niet voor het starten van de enquête (7 januari) is geïnformeerd over het beperken van de vragen.

Wat ook steekt bij de oppositie is de raadsavond van 14 januari. Officieel betrof het een informatieve avond. Toch spreekt het stadsbestuur in een nieuwsbericht over besluiten die genomen zouden zijn tijdens deze informatieavond. Maar, zo merkt de oppositie op: ‘Besluiten nemen hoort thuis in de aangewezen raadsvergaderingen, waardoor dit wordt vastgelegd via audio/beeld/notulen. Terwijl deze hele avond niets is geregistreerd en dus formeel niet eens bestaat. En dus geschaard kan worden onder een achterkamer.’

De politiek specialist van Omroep Vlaardingen was op 14 januari niet welkom als toehoorder.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *