WATERWEG ACTUEEL

WACHTEN OP BROODCONTAINERS TEGEN RATTENPLAAG SCHIEDAM

WACHTEN OP BROODCONTAINERS TEGEN RATTENPLAAG SCHIEDAM

Ongediertebestrijders van Irado zetten al jaren op cruciale plekken in de buurt vallen neer, maar de rattenpopulatie lijkt niet te beheersen. De bestrijding van de ratten wordt bemoeilijkt doordat Irado minder gif mag gebruiken dan voorheen.

SCHIEDAM- Ondanks de terugkerende rattenplagen in verschillende Schiedamse wijken zijn nog altijd geen broodcontainers geplaatst. Precies een jaar terug heeft wethouder Alexander van Steenderen (SP) een experiment beloofd met broodcontainers in Schiedam-Oost, zoals de stichting Broodnodig dit met succes in Rotterdam doet.

Recent ontving D66 berichten van terugkerende overlast door ratten in de omgeving van de Nieuwe Damlaan in de wijk Nieuwland. Volgens de partij heeft dit maken met het in de openbare ruimte achterlaten van etensresten.

Moslims vinden zelf – vanwege de islam- dat ze geen brood mogen weggooien, meldt de website www.ikeethalal.nl. Dus zette het stadsdeel Amsterdam West als één van de eerste een broodcontainer neer. Het idee is inmiddels ook opgeprikt in Rotterdam, omdat de havenstad kampt met een aanhoudende rattenplaag in buurten met een hoog percentage niet-westerse buitenlanders.

De rat komt af op voedselresten die op straat worden gegooid. Het dier nestelt zich graag aan walkanten, in riolen en onder gebouwen. Daar vermenigvuldigt hij zich snel. Een wijfje kan tijdens haar leven meer dan honderd jongen werpen.

Webradio Torpedo

februari 18th, 2018

2 Comments

2 Comments

  1. Fija van de water says:

    waar blijft de rattenvanger van Hamelen als je hem nodig hebt….

  2. Astrid Roelofs says:

    Vlaardingen heeft al heel lang broodcontainers in de Westwijk staan. Nu mogen wij de eendjes geen brood meer geven maar het lijkt mij beter om onze medelanders erop te wijzen dat etensresten neergooien (soms met plastic zak er nog om ) niet kan. Ik reed afgelopen zaterdag in Vlaardingen over de Zwanensingel, geloof dat het daar zo heet, staat daar zo’n mevrouw een paar zakken brood in het gras te gooien. Geen eend of gans was er te zien. Als dit aangepakt gaat worden kunnen wij onze oude traditie van eendjes brood geven ,al dan niet met de kleinkinderen, voort blijven zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *