Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VVD-WETHOUDER WEIGERT IN SCHIEDAM TE GAAN WONEN

SCHIEDAM- Wethouder Antoinette Laan (VVD) vindt het niet nodig om uit Rotterdam te vertrekken en in Schiedam te komen wonen. Ook niet nu zij voor een periode van 4 jaar plaats wil nemen in het nieuwe stadsbestuur. Dat zei Laan gisteravond tijdens de hoorzitting van de commissie benoeming wethouders. De benoeming en beëdiging van de wethouder staat komende donderdag op de agenda van de gemeenteraad.

Laan: “Met mijn echtgenoot hebben wij de conclusie getrokken dat wij niet hier in Schiedam een woning gaan zoeken. Het is 9.7 kilometer, vanaf het gemeentehuis van Schiedam tot aan mijn eigen huis. Oud-Mathenesse en Nieuw-Mathenesse ligt tegen elkaar aan (…). Ik ben hier echt heel vaak. Als u vindt dat ik er vaker moet zijn, de komende tijd, dan hoor ik het graag. Een deel van mijn hart ligt hier al.”

Het vereiste van ingezetenschap van de wethouder is vastgelegd in de Gemeentewet. De gemeenteraad kan in bijzondere gevallen ontheffing verlenen, telkens met een periode van een jaar. De gemeenteraad bepaalt of er sprake is van een bijzonder geval dat de afwijking rechtvaardigt van de wettelijke norm van het vereiste van ingezetenschap.

4 reacties op “VVD-WETHOUDER WEIGERT IN SCHIEDAM TE GAAN WONEN

  1. En deze muts is dan van de law-and-order partij vvd. Meedogenloos voor anderen. Vooral voor mensen aan de onderkant van de maatschappij zoals bijstandsgerechtigden. Maar zelf hebben ze uiteraard schijt aan regels. Opsodemieteren met dat mokkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *