Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VVD EN AOV SCHIEDAM VALLEN OVER HETZE TEGEN ZWARTE PIET

SCHIEDAM- De coalitiepartijen VVD en AOV in Schiedam keren zich openlijk tegen de bemoeienis van de politiek met de Sinterklaasintocht en – viering. De partijen hebben eerder al tegen de motie van Denk getemd om de introductie van de roetveegpiet in Schiedam bespreekbaar te maken. De VVD en het AOV zijn van mening dat het helemaal niet aan het College is om zich te bemoeien met deze viering en zeker niet in het bepalen van de vormgeving van de Sinterklaasviering. ‘Laat dat maar aan de inwoners van onze stad over. Die kunnen dat prima zelf’, stellen de partijen in een verklaring.

Het stadsbestuur wordt in de motie van Denk opgedragen richting te geven aan de organisator van de Sinterklaasintocht over de manier van vieren, met als drukmiddel de subsidierelatie van de gemeente met die organisator.

Beide partijen zijn uit protest per direct opgestapt bij de werkgroep Diversiteit. Een werkgroep bestaande uit raadsleden van verschillende partijen die zich bezighouden met zaken rond de ‘discussie’ over ‘diversiteit en inclusiviteit’. Uiteindelijk doel van de werkgroep is het organiseren van een conferentie voor het voeren van ‘een dialoog’.

Dogukan Ergin (Denk) pleit voor de aanpak van Zwarte Piet. John van Sliedregt (D66) kijkt vergenoegd toe en vindt het allemaal prachtig. VVD en AOV zijn in het geheel niet gecharmeerd van de bedoelingen van Denk met het Sinterklaasfeest.
Wat VVD en AOV betreft is het Sinterklaasfeest een prachtig feest in de Schiedamse samenleving dat zonder noemenswaardige incidenten plaatsvindt. In een gezamenlijke verklaring van de twee partijen valt te lezen: ‘Er kan dus in alle rust met de Schiedamse gemeenschap een dialoog worden aangegaan zonder politieke invloed’.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *