Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VUURWERKVERKOPERS HOREN NIET BIJ VUURWERKSHOW SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Het is onmogelijk om de verkopers van vuurwerk te betrekken bij vuurwerkshows in Schiedam, zoals raadslid Cemil Kahramanoglu (Denk) dit voorstelt. Burgemeester Cor Lamers (CDA) maakt dat duidelijk vlak voor een ruime raadsmeerderheid kiest voor een afsteekverbod per 2021.

Lamers: “Een vuurwerkverkoper is geen vuurwerkafsteker. Dat is een totaal andere discipline. Het vraagt ook speciale certificering. Wij hebben overigens een gecertificeerde vuurwerkafsteker. Dat is niet een van de vijf verkopers, dat is Branderstad Vuurwerk. Ook een zeer bekende ondernemer, die alle vuurwerkshows van Koningsdag en de Brandersfeesten organiseert.”

Kahramanoglu: “Ik begrijp van de markt dat het mogelijk is om op de vergunningen van bijvoorbeeld de toeleverancier dit soort vuurwerkshows uit te voeren. Nu weet ik niet in hoeverre dit wettelijk wel of niet kan . Ik begrijp wel dat dit gebeurt. Als ik het goed heb zijn er maar een stuk of honderd van dergelijke vergunningen uitgedeeld in dit land. Iets in die richting.”

Lamers: “Ik ken het aantal vergunde vuurwerkafstekers in Nederland niet, maar ik kan u wel vertellen dat de informatie van de heer Kahramanoglu helaas onjuist is.”

Het vuurwerkverbod in Schiedam wordt pas per 2 januari 2021 opgenomen in de APV. Dit om de plaatselijke vuurwerkbranche dit jaar nog te ontzien. Het gemeentebestuur kwam aanvankelijk met het voorstel het vuurwerkverbod al per 15 juli in te voeren.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *