RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VUILNISBELT VLAARDINGEN-WEST BLIJFT GROEIEN

VLAARDINGEN- De vuilnisbelt naast de Valkenhof in Vlaardingen-West is verder toegenomen na de Paasdagen. Op vanmiddag gepubliceerde beelden laat een verontwaardigde buurtbewoner zien dat het aantal opgestapelde vuilniszakken naast de containers worden belaagd door meeuwen en mogelijk andere dieren.

Oorzaak zou het Polenpension zijn dat sinds jaar en dag is gevestigd in het voormalige bejaardenhuis. Deze huisvesting is het gevolg van afspraken in het Nationale convenant huisvesting arbeidsmigranten die mede door Vlaardingen zijn ondertekend. In het convenant is afgesproken hoeveel huisvestingsplekken er per regio moeten komen. In totaal veertigduizend. In de Regio Rotterdam betreft dit zesduizend. Ook Vlaardingen dient hierin een steentje bij te dragen. In 2015 heeft de provincie de regio’s in het kader van de actualisering van de regionale woonvisie gevraagd om rekening te houden met de huisvesting van bijzondere doelgroepen, waaronder arbeidsmigranten.

Naast dit convenant is ook een akkoord gesloten met een handvol uitzendbureaus om de leefbaarheid te garanderen in buurten met veel MOE-landers. En er zijn afspraken met de bureaus over meer geconcentreerde huisvesting. Voor dit doel wil de gemeente onder meer het landgoed aan de Zuidbuurtseweg inzetten.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

5 reacties op “VUILNISBELT VLAARDINGEN-WEST BLIJFT GROEIEN

 1. Tijd, dat Tradiro of andere uitzendbureau’s zijn eigen vuilniswagens gaan krijgen. Kunnen ze mooi die gasten zelf op de kar zetten om de zooi op te halen.

 2. Gaat om de algemeenheid, Remko. In de hele Westwijk is het op diverse plekken om te huilen. Huisraad wordt op straat gedonderd, zonder een melding te maken om het op te laten halen. Niet alleen Polen, maar ga eens kijken bij de beruchte hoge flat aan de Floris de 5e laan.

 3. @ Rob: goed idee! Geef Tradiro een eigen vuilniswagen.

  De snelle toename van illegaal gedumpt vuil vereist enorm veel extra geld, tijd en moeite om opgeruimd te moeten worden buiten de reeds bestaande ophaalschema’s.

  Het dagelijkse aanzicht van grofvuil verloedert de netjes onderhouden wijken, en trekt ratten aan.

  Het gaat hierbij gewoon om een stukje sociale hygiene en volksgezondheid.

  Bovendien betaal je al een heleboel belasting over het vuilnis dat we met z’n allen maken. Je betaalt belasting voor het verpakkingsmateriaal, voor de inzameling ervan, en voor de verwerking ervan.

  We hebben hier een duur, uitgebreid en goed uitgedacht systeem ontwikkeld om ons afval in te zamelen. Je hoeft hier niet je afval op straat te dumpen want er zijn overal ‘gratis’ faciliteiten aanwezig.

  Dus ook MOE-landers kunnen hier gewoon Irado bellen om op afspraak hun grofvuil gratis op te laten halen. Er is vast wel iemand te vinden die Nederlands spreekt. Misschien kunnen de uitzendbureau’s hier iets in betekenen?

  En NEE, geen honderden MOE-landers temidden van de Vlaardingse volkstuintjes!!!

 4. De zooi is opgeruimd, heb ik net gezien. Ik vermoed, dat het pand leeggeruimd wordt op het moment. De toegangsdeur (tussendeur) waar je normaal met een sleutel naar binnen moet, werkt niet meer en ik zag net een Roemeen autobandjes naar buiten brengen. De tafels bij de ingang zijn ook verdwenen.

  Kortom, Vlaardingen West, bereid je maar voor op wat er nog komen gaat.

  Door de wijk heen, zie je heel veel witte kentekenplaten bij koopappartementen staan. De Van Baerlestraat springt er met kop en schouders bovenuit op dit moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *