Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VRIJSPRAAK TATTOOKILLER COR PIJNEN (36) SCHIEDAM

SCHIEDAM- De rechtbank in Rotterdam heeft de vier zogenaamde tattoo-killers vrijgesproken voor de moord op Onno Kuut in 2009. Tegen de vier verdachten, waaronder de voortvluchtige Cor Pijnen uit Schiedam, werd eerder levenslang geëist. Volgens de rechter heeft het Openbaar Ministerie (OM) onvoldoende bewijs geleverd tegen het viertal. Het OM kan nog in hoger beroep gaan tegen de uitspraak.

De vier mannen werden verdacht van de moord op Onno Kuut uit Enschede die in maart 2009 is gevonden in de duinen bij Hoek van Holland. Alles wijst op een afrekening in het criminele circuit.

De officier van justitie achtte het medeplegen van moord en het wegmaken van het stoffelijk overschot van het slachtoffer bewezen. In het dossier bevindt zich daarvoor een aantal aanknopingspunten en aanwijzingen.

Zo is er informatie van het Team Criminele Inlichtingen en zijn er getuigenverklaringen. Daarnaast is er track en trace-informatie van gehuurde auto’s, die duiden op aanwezigheid van die auto’s in Hoek van Holland in de tweede helft van de maand maart 2009.

In diezelfde periode is daar het lichaam van Kuut aangetroffen. Een andere aanwijzing zijn de huurcontracten voor de auto’s die door twee verdachten zijn gehuurd bij een bedrijf in Rotterdam. Daarnaast zijn goederen aangetroffen in een sloot in Schiedam. Twee daarvan zijn in tweede instantie herkend door getuigen. In de buurt van die plek is volgens het track en trace-materiaal een gehuurde auto aanwezig geweest.

Alle verdachten zwegen tijdens hun proces, ook op punten waar uitleg nodig was, zoals wie de gehuurde auto’s heeft gebruikt en op welke tijdstippen. Al deze gegevens leveren aanwijzingen op voor wetenschap en mogelijke betrokkenheid van één of meer verdachten in deze zaak.

Al met al is dat voor de tenlastelegging het medeplegen van moord en het wegmaken van het stoffelijk overschot onvoldoende wettig bewijs. De rechtbank spreek daarom de verdachten vrij.

Verdachte Cor Pijnen uit Schiedam heeft twee weken terug zijn enkelband doorgeknipt en is sindsdien spoorloos.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *