Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VRIJSPRAAK TAARTJESETERS SCHIEDAM NOG LANG NIET ZEKER

SCHIEDAM- De hoofdofficier van justitie en het OM hebben aangegeven zeker de intentie te hebben om tot vervolging over te gaan van de overtreders van de noodverordening in Schiedam. Daarvan is het stadsbestuur overtuigd. Inmiddels zijn door Schiedam alle gevraagde gegevens aangeleverd en opnieuw ingezonden voor behandeling.

Tegelijk denkt strafrechtadvocaat Frank van Ardenne dat zijn cliënten – de Schiedamse taartjeseters – hun zogenaamde coronaboetes niet daadwerkelijke moeten betalen (en geen strafblad krijgen). De Rotterdamse advocaat van de overtreders voorziet een generaal pardon nu minister Ferdinand Grapperhaus (CDA) nog slechts bewuste overtredingen van de noodverordening wil laten vervolgen.

Eerder werd al bekend dat het OM in heel Nederland grofweg de helft van de boetes heeft teruggestuurd, omdat deze niet voldoen. Het CVOM (het onderdeel van het OM dat centraal al deze boetes verwerkt) heeft moeite met de verwerking van de verbalen. Dat betreft het administratieve proces, zoals bijvoorbeeld de compleetheid van informatie, beschrijving van groepsvorming en dergelijke.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *