RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VRIJDAG VS. SANDIFORT IN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- „Wij komen het publiek vermaken”, roepen Remko Vrijdag en Martine Sandifort eenstemmig, als een anonieme stem vraagt wat ze hier komen doen. En dat lukt! Met hun derde theaterprogramma krijgen de twee cabaretiers het gehele publiek geregeld aan het lachen en gieren door de vele stemmetjes en o zo bekende typetjes.

 Vrijdag vs. Sandifort is geregisseerd door Kees Prins, bekend van o.a. Jiskefet, en bestaat uit een reeks krankzinnige scenes, waarbij het publiek heen en weer schiet tussen pijn in de kaken van het lachen en een knoop in de maag van alle tragiek. Het formidabele duo Remko Vrijdag en Martine Sandifort hebben een ongelofelijk transformatietalent en zijn meesters intyperingen, die inmiddels misschien wel beroemder zijn dan zijzelf… Sandfort is Dokter Corrie, Patty Brard en Trijntje Oosterhuis. Vrijdag is Mark Rutte, Twan Huys en Marco Borsato. Weten ze zelf eigenlijk nog wel wie ze zijn?

In de voorstelling wordt het hele palet bestreken: grof en fijnzinnig, melig en aangrijpend, zuiver en (expres) vals gezongen, abstract en knipogend naar actuele discussies. De twee buitenlandse operavedettes die een modern muziekstuk moeten zingen in voor hun onbegrijpelijk Nederlands is een van de origineelste komische scènes van de laatste jaren. En dat vond de jury van de Poelifinario 2017 ook. “Er zijn maar weinig Nederlandse cabaretiers die met zoveel acteer- en zangtalent, energie en overtuigingskracht op het toneel staan als Remko Vrijdag en Martine Sandifort. In hun derde samenwerking brengen zij een strakke reeks scènes en liedjes die zeer komisch zijn maar ook sterk schrijnen”, aldus de jury.

Het belooft een komische avond te worden in de grote zaal van de Stadsgehoorzaal Vlaardingen. Ben jij er ook bij? Bestel snel je kaarten via www.stadsgehoorzaal.nl waar ook het volledige en actuele theaterprogramma te vinden is.

 

Vrijdag vs. Sandifort

Vrijdag 26 januari – aanvang 20:15 uur (deuren open 19.15 uur)

Toegangsprijs 23 euro, inclusief consumptie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *