Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VRAGEN OVER WANTOESTANDEN ZWEMBAD VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Fractie Boers (fB) heeft van klokkenluiders zorgelijke informatie ontvangen omtrent ‘een verziekte sfeer, structurele wantoestanden en een angstcultuur binnen de muren van zwembad de Kulk’. Enkele maanden geleden zou er zelfs een handtekeningenactie zijn gehouden onder personeel.

Daarnaast zou de Kulk van plan zijn om de tarieven per 1 januari met 20% te verhogen. De fB vindt een dergelijke verhoging buitensporig, zeker voor mensen met een beperkte beurs.

Toen afgelopen vrijdag bekend werd dat er daarnaast ook een legionella bacterie is aangetroffen in het bubbelbad van zwembad ‘de Kulk’ gingen bij de fB alle alarmbellen af. De bacterie kwam aan het licht tijdens een reguliere tweejaarlijkse controle, die op 18 november is uitgevoerd. Monsters uit het bad zijn toen op kweek gezet om te onderzoeken of er legionella (veteranenziekte) in zit. De resultaten daarvan kwamen donderdagavond 5 december binnen. De whirlpool is toen meteen gesloten.

FB wil van het gemeentebestuur onder meer weten waarom de gemeenteraad niet is geïnformeerd. En: ‘Hoe en wanneer zijn welke bezoekers van de Kulk geïnformeerd over de besmetting?’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *