Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VRAGEN OVER ANTI-DISCRIMINATIECAMPAGNE SCHIEDAM

SCHIEDAM- De PvdA in Schiedam wil precies weten waar de focus komt te liggen van de door de gemeente aangekondigde anti-discriminatiecampagne. De partij komt met vragen als: ‘Welke sector of doelgroep(en) betreft het? En zal de campagne in samenwerking met partners en deskundigen worden opgepakt?’

De bedoeling is om in 2021 te starten de anti-discriminatiecampagne. Deze campagne moet de bewustwording vergroten over eventuele vooroordelen. Ook moet de campagne de inwoners van Schiedam gaan informeren over het melden van ongelijke behandeling.

De fractie van Denk heeft in juni geïnformeerd naar discriminatie en geweld bij de Schiedamse politie, maar geen van de aangedragen mogelijke misstanden worden door de burgemeester bevestigd.

Vorig jaar is bij de Schiedamse Jeugdmonitor gemeten dat jongeren van mening zijn dat er minder gediscrimineerd wordt ten opzichte van een eerdere meting in 2016. 16% van de ondervraagde jongeren heeft zich wel eens gediscrimineerd gevoeld. Reden van discriminatie is meestal afkomst/huidskleur (72%) of geloof (15%). Ook dit jaar wordt weer een jongerenmonitor uitgezet, hiervan volgt begin 2021 de uitkomst.

In 2016 werd duidelijk dat de discriminatie van homo’s in Schiedam de meeste discriminatiemeldingen oplevert bij de politie en anti-discriminatiebureau Radar. Een duidelijke verklaring voor de hogere score aan homodiscriminatie in Schiedam ontbreekt nog altijd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *