Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VRACHTWAGENS VOL WEESFIETSEN VERWIJDERD SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- Twee wagens vol zwerffietsen zijn vanmiddag verwijderd in Schiedam-Oost door Toezicht & Handhaving. De actie is uitgevoerd op de Professor Kamerlingh Onneslaan en de Rotterdamsedijk. Voor de komende tijd staan nog enkele tientallen gelabelde fietsen op de lijst om te worden afgevoerd.

Door een aanpassing van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) heeft de gemeente sinds 2 jaar de mogelijkheid om afgedankte tweewielers uit de openbare ruimte te verwijderen.

Mogelijke weesfietsen worden door Toezicht en Handhaving gelabeld en na enige tijd verwijderd, wanneer de volledige procedure is doorlopen.

Ondanks dat de aanpak van weesfietsen hoge prioriteit heeft, lukt het niet altijd om ze direct na het verstrijken van de wettelijke termijnen te verwijderen. De ruimte in het depot is niet ongelimiteerd en Toezicht en Handhaving wordt tijdens de werkzaamheden regelmatig weggeroepen voor dringender zaken. Ook moeten er fietsen opnieuw in de procedure worden opgenomen, omdat zij op een andere locatie worden aangetroffen dan waar ze zijn gelabeld.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *