Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VRACHTWAGENCHAUFFEURS BEBOET IN VLAARDINGEN

In veel gevallen gaat het om Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs die illegaal overnachten in Vlaardingen. De werkgevers van de truckers maken gebruik van de mogelijkheden die de EU regels hen bieden om via speciale constructies de Nederlandse Cao-afspraken massaal te omzeilen. De Oost-Europese chauffeurs verdienden daardoor te weinig om gebruik te kunnen maken van bewaakte parkeerplaatsen in het Rotterdamse havengebied.
In veel gevallen gaat het om Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs die illegaal overnachten in Vlaardingen. De werkgevers van de truckers maken gebruik van de mogelijkheden die de EU regels hen bieden om via speciale constructies de Nederlandse Cao-afspraken massaal te omzeilen. De Oost-Europese chauffeurs verdienden daardoor te weinig om gebruik te kunnen maken van bewaakte parkeerplaatsen in het Rotterdamse havengebied. Truckers die bij de tankstations  langs de A20 overnachten krijgen geen bekeuring. Hier wordt de situatie al minstens twee jaar gedoogd.

VLAARDINGEN- In Vlaardingen zijn elf vrachtwagenchauffeurs bekeurd voor het overnachten in hun vrachtwagen. Twee vrachtwagens stonden hinderlijk geparkeerd en ontvingen daarvoor een boete van 90 euro. De bonnen werden allemaal afgelopen vrijdag uitgedeeld.

De handhavers van de Lichtblauwe Brigade trof de chauffeurs verspreid door de stad aan. De chauffeurs hebben een boete van 140 euro gekregen en zijn geïnformeerd over het slaapverbod en over de mogelijkheid om gebruik te maken van de speciaal daarvoor ingerichte parkeerterreinen in het Rotterdams havengebied. Voorheen stonden er in Vlaardingen rond de honderdvijftig vrachtwagens met overnachtende chauffeurs verdeeld over de bedrijventerreinen.

Sinds 2013 is het in Vlaardingen verboden te overnachten in voertuigen op de weg. Het verbod is ingesteld naar aanleiding van klachten van ondernemers en omwonenden over overlast van overnachtende vrachtwagenchauffeurs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *