Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VRAAGRAAK MAASSLUIS

MAASSLUIS- Inwoners van Maassluis met behoefte aan informatie, ondersteuning of concrete hulp kunnen aankloppen bij VraagRaak. Dat kunt u zelf doen, maar ook mensen uit uw omgeving (familie, buren, vrienden) zijn welkom.

De gemeente is sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk voor diverse taken op het gebied van zorg en welzijn en jeugd. Dit is het gevolg van de invoering van de Wmo 2015 en de Jeugdwet. De gemeente Maassluis heeft deze taken ondergebracht bij VraagRaak, waaronder het Sociaal wijkteam en het wijkteam Jeugd vallen.

VraagRaak is bereikbaar via de telefoonnummers 010-590 00 45 en 010-593 11 11.

Relatief kleine problemen lost VraagRaak meteen samen met u op. Bij een ingewikkelder probleem komt een medewerker van een van de wijkteams van VraagRaak bij u thuis. Hij of zij bekijkt samen met u wat het probleem is, wat u zelf kunt, wat uw buren, familie of vrienden kunnen bijdragen en of professionele ondersteuning nodig is.

Medewerkers van VraagRaak zijn, behalve bij De Vloot en aan de Vincent van Goghlaan, bereikbaar op andere locaties in de stad, zoals in het stadhuis, De Vliet, de Hooftzaak en de Voedselbank. Kijk voor de locaties en tijden op www.vraagraakmaassluis.nl.

Zowel het wijkteam Jeugd als het Sociaal wijkteam kunt u herkennen aan het logo van VraagRaak.

Het Sociaal wijkteam (o.a. De Vloot 63) is bedoeld voor inwoners van 18 jaar en ouder. Als u een eenvoudige vraag heeft, dan wordt u meteen geholpen. Heeft u een meer ingewikkelde vraag, dan komt een medewerker van het Sociaal wijkteam bij u langs.

Het wijkteam Jeugd is gevestigd in het gebouw van het CJG aan de Vincent van Goghlaan. Als er binnen uw gezin een of meerdere (complexe) hulpvragen zijn op het gebied van opvoeden en opgroeien, dan kan het Jeugdteam hierin ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *