WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VRAAG OM ONTBREKENDE CIJFERS VERHUUR AAN OOST-EUROPEANEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De ouderenpartijen in Schiedam willen van het stadsbestuur heel precies weten welke groepen huurders, inclusief percentages, gebruiken maken van de huurwoningen van particulieren in Schiedam. Volgens burgemeester Jules Bijl (D66) is het niet waar dat dit vooral Oost-Europese arbeidsmigranten zijn.

Op 5 juni zijn door Bijl de eerdere schriftelijke vragen van AOV en OPS beantwoord over de definitie van het begrip sociale huurwoningen. Voor de twee fracties een definitief oordeel hebben over de kwaliteit van de beantwoording zouden zij graag nog wat nadere informatie ontvangen. Dit gaat dan voornamelijk over de beantwoording van de vraag waarin de twee stellen dat het particulier bezit nu grotendeels door Oost-Europese arbeidsmigranten wordt bewoond en in de praktijk niet of nauwelijks zijn gewenst door andere woningzoekenden.

Volgens de burgemeester betreft het diverse groepen die in deze voorraad huisvesting vinden. De omvang van de particuliere goedkope voorraad is groter dan het aandeel huishoudens met een Oost-Europese migratieachtergrond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *