RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOORZITTERS EN GOUVERNEURSWISSEL IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Maandag 20 juni werd in het Nationaal Jenevermuseum aan de Lange Haven in Schiedam, door Rotaryclub Schiedam de Veste, de voorzitterswissel van die club en de Gouverneurswissel voor het district 1600 georganiseerd. Het was een complete Schiedamse aangelegenheid waarbij de hoofdrolspelers allemaal uit Schiedam kwamen.

Andrea Vollebregt kreeg van Martijn Drenth , de aftredend voorzitter, de keten en andere bescheiden als voorzitter van Rotaryclub Schiedam de Veste. De voorzitter heeft tot taak de clubbijeenkomsten en de bestuursvergaderingen te leiden en verder die plichten te vervullen, die deze functie gewoonlijk met zich meebrengt. In haar openingsspeech gaf zij aan zich in het bijzonder in te willen zetten voor Schiedamse Goede Doelen én Fellowship. Het mondiale Rotary thema van clubjaar 2022-2023:

Imagine Rotary.

Met de volgende woorden omarmde de nieuwe voorzitter het thema en trapte het nieuwe clubjaar af:

“Imagine wat wij kunnen doen voor Schiedam”

“Imagine waar we het verschil kunnen maken”

“Imagine hoe we mensen kunnen empoweren om kansen te krijgen of te creëren”

Nagenoeg waren alle leden van de club hier getuigen van en stelden zich beschikbaar voor de diverse commissies.

Manja van de Plasse , lid van Rotaryclub Schiedam de Veste, is het eerste clublid, die de functie van districtsgouverneur bekleed. Nederland kent zeven districtsgouverneurs zij regelen gezamenlijk alle landelijke taken naast hun rol in het eigen district om de clubs te voeden met de nieuwste ontwikkelingen binnen Rotary. Ze worden voorgedragen door clubs in hun district op basis van hun leiderschapskwaliteiten, ervaring binnen Rotary en inspanningen op het gebied van dienstverlening. Manja gaat het district 1600 runnen, dat zijn 70 clubs in Zuid Holland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *