Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOORTGANG BOUW TUNNEL VLAARDINGEN-ROZENBURG

VLAARDINGEN- Aan beide zijden van het Scheur tussen Vlaardingen en Rotterdam-Rozenburg wordt momenteel gebouwd aan de kistdammen. De kistdammen zijn nodig om ruimte te bieden voor de bouw van de Blankenburgtunnel aan de noord en zuidzijde van het Scheur.

De kistdammen zorgen voor stabiliteit bij het uitgraven van de tunneltoerit en ze schermen de bouwplaats af van de vaargeul. Aan de noordkant komt ook een loskade voor bouwmaterialen. De kistdammen worden opgebouwd met stalen buispalen met daartussen damwandplanken. De buizen en planken moeten precies op elkaar aansluiten zodat de verschillende delen helemaal waterdicht zijn. Met een lengte van meer dan veertig meter is dat geen eenvoudige opgave.

In oktober is met de bouw van de kistdammen begonnen. Er wordt gewerkt vanaf een ponton op het water. Hierop staat onder andere een grote kraan, één van de grootste die binnen Nederland worden ingezet. Daarmee trilt men eerst buispalen in de bodem. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een speciaal frame waar de buizen precies inpassen. Het is belangrijk dat ze kaarsrecht de grond in gaan, zodat de damwandplanken er later precies tussen passen. De landmeter die op de kant staat, meet tijdens het intrillen continu wat de positie is en geeft aanwijzingen aan de machinist. Die kan de buis dan bijsturen. Door dit precisiewerk kunnen maar een paar buispalen per dag de grond in. Het betekent ook dat er niet de hele dag door geluidshinder is.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *