Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOORSTEL VOOR VERBOD LACHGAS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het gemeentebestuur van Vlaardingen wil het gebruik van lachgas aan banden leggen door nieuwe artikelen op te nemen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De gemeenteraad heeft om een voorstel gevraagd om stappen te ondernemen tegen het gebruik van lachgas als zogenaamd recreatief roesmiddel.

Het voorstel is om de verkoop van lachgas in Vlaardingen te verbieden in en om een openbare inrichting. En een verbod om in de openbare ruimte lachgas als recreatief roesmiddel te gebruiken en voorwerpen of stoffen bij zich te hebben die te maken hebben met lachgasgebruik, als dit gepaard gaat met overlast of verstoring van de openbare orde. Het gemeentebestuur kan ook locaties aanwijzen voor dit verbod, ongeacht de verstoring van de openbare orde.

Burgemeester en wethouders waarschuwen de gemeenteraad wel op voorhand dat lachgas vooralsnog een legaal product is. Met het opnemen van een verbod in de APV staat niet vast dat het verbod juridisch houdbaar is. Er is hierover nog geen rechtspraak. Bovendien is op dit moment veel handhavingscapaciteit nodig voor het handhaven van vrijheidsbeperkingen als gevolg van de lockdown. Het opnemen van een lachgasverbod zou nog meer druk leggen op toezichthouders en de politie.

1 reactie op “VOORSTEL VOOR VERBOD LACHGAS VLAARDINGEN

  1. Ik zie het al, dat wordt weer net zo’n vaag gedoe als de rest van het drugsbeleid. Verbied het of sta het toe. Geldt ook voor alle softdrugs. Als een gewone burger al niet snapt wanneer zo’n ambtenaer iets legaal vindt of gedoogt of strafbaar vindt is het voor zo’n uitkeringswous met stukgesnoven hersenen al helemaal niet te volgen. Zeg nou zelf, Coffeeshop mag, de waar die daar verkocht wordt kweken of vervoeren niet. Tijdens de gehele lockdown stonden er rijen met van die wouzen voor de coffeeshop. Misschien moeten we Duterte voor de komende 4 jaar minister-president maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *