Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOORRONDE NATIONALE VOORLEESWEDSTRIJD VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De bibliotheken Vlaardingen en Maassluis |Midden-Delfland organiseren gezamenlijk een lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in de Prins Willem Alexanderschool in Vlaardingen. Het programma begint om 19.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur) en eindigt rond 20.30 uur.

Dit jaar doen er elf basisscholen mee. Dat zijn kinderen uit de groepen zeven en acht: negen uit Vlaardingen en twee uit Maassluis. Elke school heeft al een voorleeswedstrijd op school gehouden. De Schoolkampioen is afgevaardigd naar de voorronde. De kampioenen lezen een stukje uit hun favoriete boek voor en worden beoordeeld door een deskundige jury.

Dit jaar bestaat de jury uit:
• Jacky Silos, Wethouder onderwijs (CDA).
• Nadia Stolk, dramadocent en theatermaker.
• Jolanda Verbraak, coördinator educatie bibliotheek Vlaardingen

De kampioenen van de diverse voorrondes in onze regio gaan door naar de kwartfinale die om 14.00 uur start op woensdagmiddag 6 maart in het bibliotheektheater Rotterdam, Hoogstraat 110 te Rotterdam.

De twee winnaars van deze kwartfinale gaan door naar de ‘Provinciale finale van Zuid-Holland’. Deze finale staat gepland voor woensdagmiddag 3 april om 14.00 uur eveneens in het Bibliotheektheater in Rotterdam. De winnaar van de provinciale finale vertegenwoordigt Zuid-Holland tijdens de landelijke finale op woensdag 22 mei 2019 in Schouwburg Amstelveen.

Vorig jaar heeft Sarah van Pruissen (12) uit Zwolle de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Naast De Nationale Voorleeskampioen is Sarah de speciale kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Hier krijgt zij een belangrijke rol bij het organiseren van exposities en evenementen gericht op kinderen.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. Door mee te doen aan De Nationale Voorleeswedstrijd leren leerlingen op een speelse manier dat voorlezen heel leuk en waardevol is. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die voorgelezen worden beter scoren op school, daarnaast hebben ze een grotere woordenschat en wordt hun leesvaardigheid verbeterd.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *