WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOORMAN D66 SCHIEDAM NEEMT NIETS TERUG VAN NEP-NIEUWS

SCHIEDAM- De fractievoorzitter van D66 in Schiedam heeft jarenlang, via zijn twitter account, aantoonbaar nep-nieuws verspreid, maar zwijgt in het openbaar nu de waarheid naar boven is gekomen. Pas wanneer hem persoonlijk om een reactie wordt gevraagd komt er een mail waarin hij op de eerste plaats laat weten dat deze site niet deugt (schieten op de boodschapper) en de proeve van het verspreiden van nep-nieuws zou zijn gebaseerd op ‘mager bewijs’.

Waar gaat het over?

De Schiedamse volksvertegenwoordiger heeft de afgelopen jaren fanatiek berichten gedeeld over de vermeende nauwe banden die de Amerikaanse (oud-)president Donald Trump zou hebben met de Russen om de verkiezingen te manipuleren. We weten nu dat het de Democraten waren die de verkiezingen hebben gemanipuleerd. Het Durham Report laat zien dat de FBI geen enkel bewijs had om Trump te verdenken van samenwerken met de Russen. Het was een plan van de Clinton campagne om Trump politiek uit te schakelen en D66-lieveling Obama wist hiervan. Het zijn de feiten die niet worden gedeeld door de voorman van D66-Schiedam. Hij doet er nu het zwijgen toe.

In mei 2020 is Van Sliedregt al eens op het bedenkelijke niveau van zijn Trump tweets gewezen door de redactie van deze site, omdat toen al duidelijk was hoe de zaken er echt voor stonden. Zijn reactie toen: ‘Oh joh, je moet eens weten wat voor bullshit deze site allemaal verspreidt. Extreemrechts, xenofoob. Gespend van iedere objectiviteit. Dus ja, als je kritiek hebt op dit soort praktijken, dan is dit de voor de hand liggende (feitelijk onjuiste) reactie.’

Verder heeft de lokale politicus een voorkeur voor het delen van berichten in het voordeel van het omstreden World Economic Forum, en vermeende bewijzen die zogenaamde complottheorieën van ‘de wappies’ moeten ontmaskeren.

Mede Twitteraars krijgen 2 jaar later helemaal geen reactie op de vraag aan Van Sliedregt wat Trump nu feitelijk heeft misdaan. Het verspreiden van anti-Trump nepnieuws gaat gewoon door.
Inmiddels is de D66 fractievoorzitter alsnog bereid per mail te reageren.

Van Sliedregt: ‘Op Twitter heb ik niets gezegd over het Durham rapport. Dat klopt. Ik heb ook niets gezegd over de uitspraak in de rechtszaak van E. Jean Carroll tegen Trump. Sowieso heb ik de afgelopen tijd niet veel over de man getwitterd. Wellicht komt dat weer als hij de Republikeinse kandidaat voor het presidentschap wordt en de verkiezingsstrijd in het najaar van 2024 losbarst.
Ook voor wat betreft het rapport van John Durham kijken we duidelijk anders tegen de zaken aan. Je zou kunnen zeggen: “Okee, voor een door Barr (onder Trump) benoemde aanklager zijn de bevindingen wel vrij mager. Dus dat zou erop kunnen wijzen dat de man (redelijk) onafhankelijk zijn werk heeft kunnen doen”. Tegelijkertijd: wat heeft het opgeleverd? Een bekentenis en veroordeling (400 uur taakstraf) van een FBI-medewerker opgeleverd. Twee andere rechtszaken die afkomstig zijn uit het onderzoek zijn geëindigd in “not guilty”. En in de eindconclusie levert Durham behoorlijke kritiek op de FBI voor het starten van het onderzoek naar Russische banden met de verkiezingscampagne van Trump (wat trouwens in tegenspraak is met een eerdere conclusie van het ministerie van Justitie), maar er zijn geen nieuwe aanklachten in te lezen. De resultaten zijn dus vrij mager. Maar wellicht dat Trumpgezinde media er een grote triomf in zien. Los van dit rapport is het een feit dat nog steeds Trump liegt, bedriegt, bedreigt (Bewijzen? red). En we zullen de komende tijd nog vaker lezen over rechtszaken, of aanklagers.
Met vriendelijke groeten, John van Sliedreg’.

Afbeelding: Van Sliedregt, tijdens de hoax in de raadszaal. De 1,5 meter was verplicht, maar wanneer men denkt dat de camera’s uitstaan…

Zie ook: Beeld op zwart geen control 1,5 meter raadszaal Schiedam

5 reacties op “VOORMAN D66 SCHIEDAM NEEMT NIETS TERUG VAN NEP-NIEUWS

  1. Wegwezen, dit soort mafkezen hoeven wij hier niet in de Schiedamse gemeenteraad, zal vast een inrichting zijn die hem op wil nemen.

  2. Dit lijkt een gevalletje niks aan de hand. Iedere mens kan zich vergissen.
    ….. Alleen wie echt had opgelet wist in 2016 (!!!) al dat de verhalen tegen Trump kwaadaardige verzinsels betroffen. Met een beetje onderzoek had dit d’66 opperhoofd dit dus al jáááááren kunnen weten.

    Om na zoveel jaren nog je ongelijk te bekennen…. Dat vraagt duidelijk heel wat. Dan maar in duizend bochten wringen…..

    Dan vraag ik mij toch af wat dit persoontje nog meer niet onderzoekt en klakkeloos voor waar aanneemt….Gokje: Corona…? oh nee, wacht…. hij doet alsof…

  3. D66 heeft vorig jaar flink gewonnen bij de raadsverkiezingen. logisch want iedereen die er anders over denkt is niet gaan stemmen. dan is dit het gevolg. jammer!!

  4. Wat een triest volk. Het enige dat ze kunnen roepen is Nazi en Fascist, terwijl ze niet in de gaten hebben dat zij dat eigenlijk zijn met hun intolerantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *