Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOORLOPIGE SCHADE JAARWISSELING VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen komt met een eerste overzicht naar buiten van schade tijdens de jaarwisseling.

Vanaf 1 december 2019 zijn in heel Vlaardingen zo’n vijftig containerbrandjes ontstaan. Aan de Broekweg zijn ruiten van een woning vernield door vuurwerk. In de Holiërhoek is schade ontstaan aan enkele bloembakken. In de Westwijk is schade gemeld aan een abri en speeltoestellen. Ook in Vlaardinger Ambacht en Babberspolder zijn de ruiten van een abri vernield. Verder meldt de politie nog enkele vernielingen van abri’s, een aanhanger en een jukebox in een horecagelegenheid.

De politie heeft in de nacht van 31 december 2019 op 1 januari 2020 ongeveer dertig meldingen gehad. In vergelijking met andere jaren zou dit een beperkt aantal zijn. Om zoveel mogelijk vernielingen door vuurwerkvandalen te voorkomen heeft de gemeente Vlaardingen extra vuurwerkvrije zones aangewezen en camera’s geplaatst aan de Broekweg en de Marathonweg.

Op 31 december 2019 is de brandweer uitgerukt voor diverse meldingen. Er zijn enkele vuurtonnen geblust in de stad, er was tweemaal brand in bijgebouwen bij een voormalig autobedrijf aan de Kethelweg, een brandende kinderwagen in een portiek in de Van der Palmstraat en een autobrand aan de Burgemeester Pruissingel. Op de Amsterdamlaan zijn drie tassen zwaar vuurwerk in beslag genomen door de politie. Ook zijn er enkele mensen aangehouden voor het afsteken van vuurwerk terwijl het nog niet mocht en voor het bezit van illegaal vuurwerk.

Het definitieve beeld van de schade moet nog komen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VOORLOPIGE SCHADE JAARWISSELING VLAARDINGEN

  1. Als Mevr. Jetten nu haar Wachtgeld ter beschikking stelt om de schade te beperken voor de Gemeente Vlaardingen dan zou dat een hele goede daad van haar zijn om het nieuwe jaar te beginnen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *