Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOORAL BIJEN PROFITEREN VAN ‘PIN JE PLEK’ SCHIEDAM

SCHIEDAM- Vooral bijen hebben profijt gehad van het project ‘pin je plek’, in en rond het Schiedamse Beatrixpark. In 2017 zijn Schiedammers door de gemeente opgeroepen om plekken aan te wijzen waar zaken beter, slimmer en gezonder kunnen.

Naar aanleiding van pin je plek is de gemeente begonnen met een nieuw maairegime, gericht op het beschermen en stimuleren van bijen, vlinders en andere bestuivende insecten. Dit is in de hele stad doorgevoerd. Voor het Beatrixpark is dit onder andere langs het Hazenpad ingezet. In de heemtuin is, samen met de stadsimkers, een zogenaamd bijeneiland gerealiseerd. Op het eiland kunnen de stadsimkers veilig hun bijenkasten neerzetten en kunnen cursussen gegeven worden aan beginnende imkers. En samen met de vrienden van het Beatrixpark wordt momenteel gewerkt aan een beheerplan voor het park.

Pin je plek was een verkenning van de mogelijkheden en opgaven voor Schiedam midden (Beatrixpark en omgeving). Tijdens deze verkenning konden mensen met gerichte ideeën komen. Een aantal van deze ideeën ging over het groen in dit gebied.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *