Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOOR EEN TIENTJE OP WERELDREIS IN STADSGEHOORZAAL VLAARDINGEN

Voor een tientje op wereldreis tijdens het Moestuin Festival!

Stap aankomende zaterdag om 16:00 uur de Stadsgehoorzaal Vlaardingen binnen en bevind je direct op 5 werelddelen tegelijkertijd. Tijdens de tweede editie van het wereldse Moestuin Festivalgeniet je o.a. van culinaire hoogstandjes uit alle windstreken, livemuziek door Zep & Friends, de stand-up comedian Steven Brunswijk, verschillende dansshows en -workshops en nog veel meer!

Samen met een speciaal samengestelde werkgroep is de afgelopen maanden keihard gewerkt om voor het Moestuin Festival een festivalprogramma samen te stellen waar elke inwoner van Vlaardingenen omgeving enthousiast van wordt. Benieuwd? Lees snel verder!

STAND-UP COMEDY MET ANUAR EN STEVEN BRUNSWIJK
Anuar: 18:00 uur | Steven Brunswijk: 19:00 uur | Grote Zaal
Samen lachen verbroedert, en daarom kan dit volop bij het Moestuin Festival. Om 18:00 uur betreedt Cameretten winnaar Anuar het podium van de Grote Zaal. Als eerste Nederlandse cabaretierop de voorpagina van de New York Times en met net een tour met Najib Amhali en Rayen Panday achter de rug, kan het niet anders dan dat het onvergetelijk wordt.

Om 19:00 uur is het de beurt aan Steven Brunswijk, op Dumpert beter bekend onder zijn pseudoniem ‘Braboneger’. Met zijn niet te evenaren taalgebruik, zijn eenvoudige visieop de samenleving en keiharde uitspraken in onvervalst Tilburgs dialect, weet hij de harten van vele Nederlanders te veroveren.

WIM KERKHOF EN FRED PIEK
Wim Kerkhof: 16:40 en 18:20 uur | Fred Piek: 17:40 en 19:10 uur | Harmonie

In de Harmonie wordenal meer dan 200 jaar prachtige verhalen verteld. Tijdens Moestuin zijn er twee bijzondere heren die hier maar al te graag nog wat verhalen aan toevoegen: Wim Kerkhof en FredPiek. Beide mannen zijn bekend door The Amazing Stroopwafels, maar deze avond zullen ze een keer iets anders doen. Om 16:40 en 18:20 uur vertelt WimKerkhof wereldse verhalen over zijn vele reizen rondom deze aardbol. Van een tyfoon op Saipan tot een Paraguyaanse gevangenis, de gekste verhalen komen voorbij!
Om 17:40 en 19:10 wisselt Fred Piek hem af met vertolkingen van zijn geliefde folkmuziek. Door zijn jarenlange ervaring met deze stroming weet Fred als geen ander de charmes van defolkmuziek over te brengen op zijn publiek.

HET SALSAPLEIN

Doorlopend van 16:00 tot 21:00 uur | Boven Foyer

Bezoek het exotische Salsaplein in de Boven Foyer en leer door gezellige en toegankelijke demo’s en workshops de Merengue, Salsa of Bachata dansen. Ontdek hoe het is om zelf salsamuziekte maken, bezoek een gave Congo show, win prijzen bij de Salsa Games of kom wat drinken bij de Wereldbar. En om 20:00 uur barst het feest écht los tijdens de Grote Rueda Show!

ZING NEDERLANDS MET ME
21:00 uur | Grote Zaal

De naam verklapt eigenlijk al hoe het concept in elkaar zit: aan de hand van moderne Nederlandstalige liedjes kan men op een leuke manier de Nederlandse taal beter onder de knie krijgen.Zingend leer je de taal namelijk veel sneller dan door woordjes uit je hoofd te leren, en het is nog veel leuker ook!

Onder begeleiding van Jan Wilmer en de muzikanten van KF Allstars zal de Grote Zaal om 21:00 uur gevuld worden met de warme klanken van gezamenlijke zang. Op deze creatieve en muzikalemanier wordt er een bijdrage geleverd aan taalontwikkeling, integratie en het bevorderen van sociale contacten.

DE PERZISCHE SALON
16:20, 18:00 en 19:30 | Glazen Foyer

Tijdens het bruisende festival vormt de Perzische Salon in de Glazen Foyer een oase van rust. Om 16:20, 18:00 en 19:30 uur is iedereen van harte welkomom de typische Perzische huiselijke gastvrijheid te ervaren. Neem plaats en drink heerlijke thee, die op traditionele wijze is bereid en geschonken, geniet van de lekkerste Perzische hapjes zoals dadels, vijgen, Bamieh en Shirini én luister naar beroemde Perzischepoëzie en gedichten in twee talen, onder begeleiding van het Perzische muziekinstrument Daf.

EN NOG VEEL MEER!

Het programma van het Moestuin Festival is zó uitgebreid dat we het lang niet allemaal los kunnen benoemen. Naast bovenstaande highlightskan er namelijk ook nog genoten worden van heerlijke wereldse hapjes en drankjes, traditionele kledij uit het geboorteland van Vlaardingse modellen, Turkse muziek door muziekgroep Çağdaş, henna versiering en beeldende- en performance kunst.

Muziek mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een festival en daarom kan er genoten worden van optredens van Orchestre Partout, Viveckaen Michaël Gabriël. Als afsluiter van het festival zetten Zep & Friends de Harmonie op zijn kop met live drums, blazers, beats, vocals en dansers!

Kortom, een programma wat je niet wilt missen! Voor €10 ben je er al bij, dus ga snel naar de website en verzeker jezelf van eenkaartje.

Het Moestuin Festival

Zaterdag 25 januari – 16:00 uur

Bekijk de gehele programmering via: bit.ly/programma_moestuin

Tickets via: bit.ly/moestuinfestival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *