Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VLUCHTELINGEN’ VLAARDINGEN LATER DOOR ZWANGERSCHAP

Een hervestigingsland biedt juridische en fysieke bescherming aan de door de UNHCR geselecteerde personen. Het land verleent hen toegang tot dezelfde burgerlijke, politieke, economische, sociale en culturele rechten als zijn eigen staatsburgers. Deze bescherming kan uiteindelijk leiden tot naturalisatie van de ‘vluchtelingen’. Ze krijgen dan de nationaliteit van hun nieuwe thuisland. De meeste personen die in aanmerking komen voor een hervestiging, zijn afkomstig uit Nepal (16.700), Maleisie (10.500), Thailand (7.300), Turkije (5,900) en Syrie (3.500).
Een hervestigingsland biedt juridische en fysieke bescherming aan de door de UNHCR geselecteerde personen. Het land verleent hen toegang tot dezelfde burgerlijke, politieke, economische, sociale en culturele rechten als zijn eigen staatsburgers. Deze bescherming kan uiteindelijk leiden tot naturalisatie van de ‘vluchtelingen’. Ze krijgen dan de nationaliteit van hun nieuwe thuisland. De meeste personen die in aanmerking komen voor een hervestiging, zijn afkomstig uit Nepal (16.700), Maleisie (10.500), Thailand (7.300), Turkije (5,900) en Syrie (3.500). Bron: UNHCR.

VLAARDINGEN- Door een vergevorderde zwangerschap komt een gezin van vijf ‘vluchtelingen’ later naar Vlaardingen dan was bedoeld. Deze familie zou eigenlijk nog dit jaar arriveren, maar dit wordt pas in januari, zo staat in de nieuwste notie ‘Opvang vergunninghouders Vlaardingen’.

De vijf worden in Vlaardingen gehuisvest via de regeling voor de zogenaamde hervestigers: migranten die rechtstreeks vanuit de opvangvoorzieningen in de eigen regio naar Nederland worden overgeplaatst door de United Nations High Commissioner for Refugeers (UNHCR).

Afgelopen jaar zijn op deze manier al twee gezinnen in Vlaardingen ondergebracht zonder het doorlopen van de asielprocedure en beoordeling van hun vluchtverhaal door de IND. De gezinnen ontvangen onmiddellijk de vluchtelingenstatus en hebben recht op een sociale huurwoningen, uitkering en toeslagen.

Zie ook: Vluchtelingen Vlaardingen vooral jongen mannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *