WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLUCHTELINGEN PRIORITEIT NIEUW STADSBESTUUR VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het nieuwe stadsbestuur van Vlaardingen kondigt aan zich in te zetten ‘voor statushouders (vluchtelingen, red.) die zich vestigen in Vlaardingen’. Deze groep moet van de nieuwe coalitie snel op weg worden geholpen, ‘zodat zij een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen en zo mogelijk werk vinden’.

Uit het Coalitieakkoord 2022-2026: ‘Wij ondersteunen statushouders (vluchtelingen, red.) en ontheemde Oekraïners (asielzoekers, red.) in hun zoektocht naar een stageplaats. Alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV-ers) zijn vaak kwetsbaar en verdienen daarom extra aandacht. Voor AMV-ers wordt in overleg met het COA en het lokale onderwijs een educatief programma op de opvanglocatie gestart.’

Verder meldt het nieuwe gemeentebestuur: ‘In de gebieden waar onze inwoners wat meer hulp en aandacht nodig hebben en waar de sociale en leefbaarheidsproblematiek groot is, gaan we werken aan het bouwen van woningen in verschillende prijscategorieën waardoor we een meer diverse samenstelling van bewoners stimuleren. Daarbij kijken we welke aanpak het beste werkt voor welke wijk. Om te kunnen zien of onze aanpak succes heeft, hebben we een lange adem nodig. De resultaten van deze aanpak worden pas na een langere periode zichtbaar. Om werk te kunnen blijven maken van de ambities op het gebied van de aandachtsgebieden, investeren we hier de komende jaren extra in.’

De portefeuilles Oekraïners en vluchtelingen, maar ook Bouwen en Wonen blijven in handen van wethouder Ivana Somers (Leefbaar Vlaardingen).

2 reacties op “VLUCHTELINGEN PRIORITEIT NIEUW STADSBESTUUR VLAARDINGEN

 1. Zie ik nou op dezelfde dag een artikel over stadsbestuur wil vertrouwen kiezer terug? Lekker bezig dan. De kiezer wordt weer ver achtergesteld op alle nieuwkomers.

 2. Wat mij opvalt bij het nieuwe stadsbestuur (wethouders)
  De overheid wil altijd de beste kandidaten met de beste papieren
  In Vlaardingen is dit niet nodig
  Ben je ruimtevaart deskundige (werk ervaring 0)
  Heb je een idee over het liesveld viaduct park (veel groen bomen)
  Het C&A pand omvormen tot een stadsboerderij
  En meer van deze onzinnige plannen.
  Dan word je gewoon wethouder in Vlaardingen
  Met een riante vergoeding om deze onzin te verkondigen.
  Bij sesamstraat is selectie strenger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *