Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLUCHTELINGEN BEHOUDEN EERSTE KEUS WONINGEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Woningzoekenden in Vlaardingen, waaronder urgenten, krijgen het vrij te komen aanbod aan sociale huurwoningen in de stad pas te zien nadat woningcorporaties uit het totale aanbod eerst een aantal woningen hebben geselecteerd voor vluchtelingen. De woningen die direct bemiddeld zijn aan vluchtelingen zijn zodoende niet beschikbaar voor de overige woningzoekenden. Deze overige Vlaardingse woningzoekenden kunnen daarna reageren op het restant via Woonnet Rijnmond. Dat alles wordt duidelijk uit de beantwoording door wethouder Ivana Somers (Leefbaar) van vragen van het AOV en D66 naar de woonruimtebemiddeling.

Via de vrij te komen woningen worden matches gemaakt om aan de verplichte huisvesting (taakstelling) van vluchtelingen te blijven voldoen. In 2019 is aan deze taakstelling voldaan via directe bemiddeling in de urgentiecategorie. De woningcorporaties nemen samen met de gemeente deel aan een regelmatig terugkerend overleg met het COA.

Op 1 juli 2017 zijn vluchtelingen als verplichte urgentiecategorie afgeschaft via een wetsvoorstel. Onderzoek wijst uit dat alleen de gemeente Alkmaar de urgentiecategorie ook daadwerkelijk heeft geschrapt naar aanleiding van de wetswijziging. Zij hebben nadere afspraken gemaakt met de woningcorporaties in de prestatieafspraken. Conclusie is dat nagenoeg alle gemeenten met een verordening de landelijk opgelegde taakstelling via de urgentieregeling blijft regelen. Vlaardingen regelt tezamen met de gemeenten die behoren tot het Samenwerkingsverband Wonen regio Rotterdam dit via de verordening en de daarbij behorende urgentieregeling.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

20 reacties op “VLUCHTELINGEN BEHOUDEN EERSTE KEUS WONINGEN VLAARDINGEN

 1. wtf dit gaat helemaal nergens over zie je wel dat ze eigen volk gewoon laten barsten dat moet eens afgelopen zijn ze roepen zo zelf een oorlog uit over die mensen hier in ons land.
  onze voorouders hebben gevochten voor ons en onze rechten hier en wij werken ons elke dag de pleuris al heel ons leven lang vanaf moment dat wij werken mogen en hun doen niets er voor krijgen alles en wij worden als varkens behandeld hier in dit land door onze regering het wordt eens tijd dat ze weer gaan staan voor ons eigen volk en land .
  ze roepen zelf de problemen en haat uit en op en eens gaat dat een keer echt goed fout.

 2. Denk eerst aan je eigen inwoners en als er dan wat over blijft kan je altijd kijken of er mogelijkheden zijn om enkele woningen beschikbaar te maken voor deze groep mensen. Echt de omgekeerde wereld zo. Bizar gewoon deze werkwijze

 3. Protest gaan, meeste vluchtelingen komen uit veilige landen hebben nog niet misschien recht op voorrang, woningbouw schaam je, is vorm van discriminatie op de Hollandse jongeren enz die weer opzij worden getrapt voor gelukszoekers

 4. Ik ben van mening dat we onze eigen inwoners ernstig tekort doen. Het gaat hier niet meer om het huisvesten van vluchtelingen maar migranten/gelukzoekers in het kader van EU omvolkingsbeleid. Grenzen dicht en alleen de echte vluchtelingen opvangen. Op de huidige wijze raken we alle draagvlak ook voor het opnemen van echte vluchtelingen kwijt. Nog los van het drama wat zich voltrekt door de islamisering binnen Europa en Nederland.

 5. Wat een schande, de gelukszoekers die in hun hele leven nog nooit iets hebben gepresteerd krijgen voorrang en de hard werkende (met name jonge) Nederlanders kunnen doodvallen. Wie verzint zo iets?? Beschamend!!!

 6. Een toppunt van een deugjes beleid. Wij hebben kleinkinderen van tussen de 25 en de 30 jaar. Geen kans. Vindt u als gemeente raad het dan gek dat hier sprake is van een zwakzinnig beleid en totaal niet bijdraagt aan samenhorigheid? U zou zich moeten schamen voor de minachting tegenover de autochtone woningzoekende. Vindt u niet dat u op deze manier mensen niet opzet tot racisme, nationalisme, fascisme of erger xenofobie? Het is een eenvoudige vraag en zie een reactie met een groet uw reactie tegemoet of vindt dit een alternatief voor een klaagmuur?

 7. In dit land is de politiek de weg al lang kwijt! Het begint hier steeds meer op een criminele asociale dictatuur te lijken. Maar als de bom barst zullen al die politieke onbenullen moeten lopen voor hun eigen veiligheid!

 8. Voor wie werken de bestuurders die dit soort beslissingen blijven nemen?

  Iedereen ziet dat we moedwillig worden omgevolkt. De bestuurders doen alsof er geen andere keus is.

  Maar er zijn wel degelijk alternatieven: Nexit, grenscontrole, opvang in de eigen regio, COA opheffen, streng identificatie beleid, immigrantenstop uit veilige landen, repatriëring, geen toekenning permanente verblijfsstatus, stemrecht pas na 20 jaar belasting betalen, geen gezinshereniging, geen voorkeursbehandeling, geen dubbele paspoorthouders op politieke posities, taalplicht, oprotpremies etc.

  En hoewel “de kiezer” voortdurend de schuld krijgt van dit drama, kan ik me niet herinneren dat de Nederlanders ooit hiermee hebben ingestemd. Ik herinner mij wel dat zo’n 65% van de Nederlanders de EU overname van dit land via een officieel referendum heeft verworpen. Dus in hoeverre is het wettelijk en juridisch legaal wat er gebeurt? We krijgen geen uitleg, alleen maar mededelingen.

  Maar gezien de kolkende woede onder het oppervlak van de inheemse samenleving, is het echt de hoogste tijd voor een koerswijziging. Dus laten wij de internationale bestuurders bedanken voor hun diensten, en hen onmiddellijk gaan vervangen door verstandige en competente (kuch) nationalisten. Want dit land is niet voorbestemd voor het EU Kalergi plan, en de NL belastingbetaler is geen pinautomaat voor de rest van de wereld. En “onze gekozen volksvertegenwoordigers” moeten gewoon weer eens de belangen van hun kiezers gaan vertegenwoordigen, in plaats van onze politiek zonder uitleg te overhandigen aan multinationals, investeringsbanken, multimiljardairs en vijandige naties.

  De Nederlanders hebben zich flexibel genoeg betoond, maar met de EU gaat het niet werken. We moeten van die dictatoriale EU af, want ze maken ons helemaal kapot. Wij hebben onze Grondwet, onze democratie, noch nationale soevereiniteit nooit opgegeven; dat is ons allemaal afgepakt. Het is één grote vijandige overname in slow motion geweest. Maar wereldwijd worden mensen massaal wakker, en doorzien in één opslag de leugens waarmee ze decennia lang zijn gehersenspoeld door politiek en de mediakartels. Iedereen zegt: dit moet stoppen, dit kan zo niet langer. We zien nu de top van de piramide, die altijd aan ons oog verborgen werd gehouden. We beseffen vol afgrijzen: OMG we worden echt geregeerd door een psychopathische sekte!! En we zien dat hun doel niet het onze is, en hun systeem ook al niet. Nu we dit massaal doorzien is grote verandering echt mogelijk. God noch Allah gaan dat voor ons doen; we moeten het echt zelf gaan doen.

  Dus ik hoop dat onze volksvertegenwoordigers beseffen aan wiens kant ze eigenlijk staan? Want dit land, en alle andere landen van de wereld, verdienen een betere toekomst. En de mensen zijn eraan toe… maar ‘onze elites’ niet.

 9. En wat doen de domme Hollanders bij de volgende verkiezingen, gewoon weer stemmen op de ideale schoonzoon bv zoals Ascher of op de vader des vaderlands en massa moordenaar (te laat aanpakken van het corona VIRUS) Markje Rutte, of dat pedofiele kerk clubje van het CDA die denken dat boeren uit een ei komen , of aan de eurofielen van D66 die een islamitisch Europa willen inclusief sharia wetten.
  Dus zelf zogenoemde slimme Hollanders denk eerst maar eens na over jullie slimme stemgedrag, voordat jullie je gal spugen over zaken waar jullie zelf mee hebben in gestemd.

 10. Zo zie je maar wat een pluche zetel al niet met iemand kan doen,en dat geldt ook voor de nieuwe fractievoorzitter van Leefbaar Vlaardingen. Ze kunnen beter hun naam veranderen in ONLEEFBAAR VLAARDINGEN. Toen mevrouwtje de wethouder in de oppositie zat had ze een grote meul maar voor zo €7500 per maand dim je wel eventjes en kijk je soms even de andere kant op.

 11. Grove schande de eigen bevolking die de economie hebben opgebouwd met hard werken en je scheel betalen aan schandalig veel belastingen worden weer genaaid door de overheid.
  Die lui hebben geen dag gewerkt en krijgen alles , ten koste van de eigen bevolking .
  En dan hebben we het niet eens over die criminele veiliglanders die ons onze vrijheden willen ontzeggen.
  Schande grenzen dicht en NEXIT.

 12. Wees verstandig, stem PVV. De PVV komt op voor uw belang, het belang van uw kinderen en voor de belangen waar uw (groot-) ouders voor hebben gevochten en voor zijn gestorven. Ik ken zat Marokkanen en Turken die op de PVV stemmen. Dus, hoe bedoelt u: racistisch.

  1. Jammer genoeg wordt dit door de reguliere media verzwegen. Het is niet alleen jammer maar bijzonder schadelijk voor de samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *