Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VLIETLAND SCHIEDAM IS STERFHUISCONSTRUCTIE’

SCHIEDAM- Er zit een verschil in salarisschaal tussen medewerkers van het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam en het Sint Franciscus Gasthuis (SFG) in Rotterdam. Beide ziekenhuizen zijn onderdeel van een en dezelfde organisatie, Franciscus Gasthuis & Vlietland, met ruim 4.200 medewerkers en bijna 300 artsen. Het personeel van het SFG zien zichzelf desondanks als medewerkers van het hoofdkantoor. Dit alles meldt Guido Antunes, bestuurlid van GroenLinks Schiedam, in een verslag op de site van de partij, over zijn verblijf in het Schiedamse ziekenhuis.

Antunes was benieuwd wat het personeel kwijt wilde over het vertrek van personeel naar het SFG in Rotterdam en het feit dat de Spoedeisende Hulp veertien uur (weliswaar tijdelijk, maar zonder exacte einddatum) per week korter open is. ‘Tot mijn verbazing hoorde ik dat er een verschil in salarisschaal is tussen Vlietland en SFG. Als dat echt zo is, kan ik begrijpen waarom je geen personeel kunt vasthouden’, aldus Antunes.

Antunes sprak tijdens zijn opname in het Vlietland Ziekenhuis met verschillende medewerkers en trekt de conclusie dat de mensen in beide ziekenhuizen naar het best van hun kunnen werken en de patiënten worden goed verzorgd, maar onder de medewerkers leeft blijkbaar het idee dat het Vlietland een ‘bijkantoor’ is. Antunes: ‘Als het echt zo is dat er ook nog eens salarisverschillen zijn, dan ben je op de goede weg met het opzetten van een sterfhuisconstructie voor het Vlietland. Door perspectief voor nieuwe werknemers weg te nemen, zul je nooit voldoende personeel kunnen krijgen. Waardoor je niet alleen het overige personeel zwaarder belast, maar ook zo’n 400 duizend inwoners dwingt verder te reizen, met alle risico’s van dien’, meent de GroenLinks bestuurder.

De ziekenhuisorganisatie reageert sinds het verschijnen van de publicatie –afgelopen weekend- op geen enkel verzoek om een reactie op het verhaal van Antunes.

2 reacties op “‘VLIETLAND SCHIEDAM IS STERFHUISCONSTRUCTIE’

  1. Ik vind het zorgelijk dat je nu naar het Franciscusziekenhuis te Rotterdam moet gaan om een oogoperatie te ondergaan en voor controle mag je weer naar Schiedam gaan. Kan iemand mij uitleggen hoe dat nu zit!!!!!!

    1. Is ook niet uit teleggen,stop met die twee ziekenhuizen en ga via de huisarts naar het Erasmustram en Metro stoppen voor de deur,zelf ook gedaan en kwaliteit is beter Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *