Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGSE RITA YOUNG (75) VIERT VERJAARDAG MET BOEK

VLAARDINGEN- Zangeres Rita Young viert vanmiddag op grootse wijze haar 75-jarige verjaardag in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen. Young ontvangt bij die gelegenheid ook het eerste exemplaar van het boek over haar leven en carrière uit handen van burgemeester Annemiek Jetten (PvdA). Het boek is geschreven door oud-journalist Rijn Wolters, die de Vlaardingse al jaren volgt.

Bijna dreigde het feest voor vanmiddag niet door te gaan. Door privéomstandigheden waren de voorbereidingen een beetje in zwaar weer gekomen, omdat de subsidie van de gemeente te laat is ingediend en daardoor was een klein financieel gat ontstaan. De Vlaardingse nachtburgemeester Leo IJdo is daarom vorige maand een inzamelingsactie gestart voor Young haar verjaardag.

Young is al bijna 60 jaar wereldberoemd in heel Vlaardingen en omgeving. De laatste jaren vooral door haar vele optredens in zorgcentra voor ouderen. In 2011 is de Vlaardingse zangeres gestart met haar muziek- en dansmiddagen ‘Mag ik deze dans van U’. Het is bedacht door Olga Commandeur, die vond dat ouderen ook op een plezierige manier in beweging kunnen blijven. Young kreeg in Vlaardingen de primeur. Sinds die tijd is Young benoemd tot beweegambassadeur voor de ouderen.

Het boek ‘Ria en Rita, ik ben het beiden’ vindt plaats tijdens de show ‘het Muzikaal Onthaal’ van 13.30 tot 17.00 uur. Rond 14.10 uur is de uitreiking. Locatie: Stadsgehoorzaal, Schiedamseweg.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *