Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGSE OUD-WETHOUDER: ‘D66 WIL LONEN LAAG HOUDEN MET AFRIKANEN’

VLAARDINGEN- Voor de Vlaardingse oud-wethouder Arnout Hoekstra (SP) is het een duidelijke zaken: ‘D66 wil arbeiders uit Afrika halen om de lonen in Nederland laag te houden’. Daarmee reageert Hoekstra op het plan van D66 om Afrikanen veilig naar Nederland te laten reizen en vacatures te vervullen die nu open zouden blijven staan.

D66 wil Afrikanen naar Nederland halen om ze hier tijdelijk te laten werken. Volgens de regeringspartij kan dat helpen om het personeelstekort in bijvoorbeeld de zorg tegen te gaan en ook het aantal illegale oversteken op de Middellandse Zee te verminderen.

Volgens Hoekstra is er geen personeelstekort. Hoekstra: ‘Het probleem is dat de meerwaarde die werknemers creëren niet ten gunsten komt van deze werknemers. Dus: een te laag loon en slechte arbeidsomstandigheden. Een logische oplossing is hen wel hun eerlijke deel te geven, maar daar kiest D66 niet voor.’

De EU-commissie heeft EU-lidstaten opgeroepen mee te doen met EU pilots waarbij arbeidsmigranten een tijdelijk werkvisum krijgen. Landen als België, Litouwen en Frankrijk hebben zich hiervoor aangemeld, maar Nederland (nog)niet.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VLAARDINGSE OUD-WETHOUDER: ‘D66 WIL LONEN LAAG HOUDEN MET AFRIKANEN’

  1. Schandalig om deze mensen als moderne slaven hierheen te halen. Denk terug aan de tijd van Turken Spanjaarden Marokanen die geronseld werden jaren geleden. Er zijn meer dan voldoende Nederlanders en/ of vluchtelingen die willen werken maar niet aan de bak komen onder ‘t mom van de taal niet goed spreken of te oud met 40 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *