WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGSE FRACTIE CU-SGP VERDEELD OVER UITZETTEN ILLEGALEN

De diverse pardonregelingen in Nederland zijn tot nu toe omgeven door list, bedrog en fraude. Bekendste voorbeeld was de Angolees Mauro. Na het alsnog binnenhalen van een verblijfstatus maakten de reguliere media pas bekend dat Mauro had gelogen over zijn achternaam en over zijn geboortedatum. Hij had al jaren een paspoort, waarmee hij kort na zijn komst naar Nederland terug had gekund naar zijn moeder in Angola. Zijn leugens hadden geen gevolgen meer voor zijn afgedwongen verblijfsvergunning.

VLAARDINGEN-  De fractie van de CU-SGP in Vlaardingen is verdeeld over het uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers. Een gezin van uitgeprocedeerde asielzoekers kan het beste bij elkaar blijven door vader, moeder en alle kinderen naar het buitenland te laten gaan. Dat standpunt verkondigt  het Vlaardingse SGP-raadslid Erik van Pienbroek. Waarmee Van Pienbroek reageert op een initiatief van GroenLinks (GL) om, namens de gemeente Vlaardingen, bij het kabinet aan te dringen op een versoepeling van het zogenaamde kinderpardon. Fractiegenote Esther Heijndijk  (CU) steunt het verzoek van GL wel.

De regering is niet erg genegen om op basis van het eerder afgedwongen kinderpardon honderden verblijfspapieren te verstrekken aan illegalen. Belangrijkste argument: de minderjarige illegalen en hun ouders hebben te weinig  meegewerkt aan hun vertrek; het meewerkcriterium. Het gaat daarbij om 98% van alle aanvragen voor een verblijfsvergunning.

GL vindt het terugsturen van (minderjarige) illegalen ‘inhumaan’ en krijgt daarbij steun van een raadsmeerderheid (SP, CDA, D66, PvdA,  ChristenUnie, Leefbaar, AOV en Stadsbelangen). Alleen SGP’er Van Pienbroek, ONS. Vlaardingen en de Lijst Kalf-Müller zijn tegen een verzoek om een versoepeling.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *