Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VLAARDINGSE BUSLIJNEN VERVOEREN MOMENTEEL VOORAL LUCHT’

VLAARDINGEN- Het OV vervoert momenteel meer lucht dan reizigers. Dat maakt de Vlaardingse wethouder Bart Bikkers (VVD) duidelijk aan de gemeenteraad. Een sanering van het aanbod is aanstaande. Door de lockdown zijn de financiën voor het OV een serieus probleem aan het worden.

Bikkers: “De bezetting is laag. Het is nog nooit zo laag geweest. Op dit moment rijden we met ongeveer 40% bezetting. Dat betekent dat sommige buslijnen vooral lucht vervoeren in plaats van mensen en dat is nogal duur.
Dat maakt dat er een transitieprogramma aanstaande is, waarbij we gaan kijken, hoe kunnen we enkele dingen afschalen, maar vooral ook weer flexibel opschalen op het moment dat het mogelijk en nodig is.”

De RET verwacht van reizigers dat zij sinds 1 oktober ook de mondkap dragen op perrons, stations en haltes. Reizigers werden op 1 juli al gedwongen tot het dragen van een maskers in de voertuigen. De RET kampt sindsdien met achterblijvende reizigersaantallen door de mondkapplicht en het uitdelen van boetes aan reizigers zonder gezichtsbedeking.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “‘VLAARDINGSE BUSLIJNEN VERVOEREN MOMENTEEL VOORAL LUCHT’

  1. De gevallen regering blijft oproepen om zoveel mogelijk thuis te werken en geen onnodige reizen te maken, alles voor de (vermeende) besmetting van corona tegen te gaan, terwijl er nu onder sterfte is en besmettingen hard teruglopen.
    Uiteraard wordt er reikhalzend door Rutte en van Dissel uitgekeken naar de 3e golf, die er niet gaat komen, maar wel de mensen bang blijven maken.
    Wie wil er, door de bangmakerij nog met het o.v.?
    Mensen gebruiken nu, als ze weggaan, eerder de (brom) fiets e/o auto.
    Als dit nog langer gaat duren gaat het virus ook bij de RET slachtoffers maken, mensen gaan hun baan verliezen en buslijnen zullen worden geschrapt,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *