Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGERS TEGEN BEZUINIGINGEN ZORG EN VEILIGHEID

VLAARDINGEN- Er mag in Vlaardingen niet worden bezuinigd op veiligheid (bestrijden van criminaliteit en zorgen voor een veilige woonomgeving) en niet op zorg en welzijn (ouderen en mensen met een beperking). Ook mogen de belastingen niet worden verhoogd. Dat is de uitkomst van een enquête die door de gemeente is georganiseerd en waaraan 2.128 Vlaardingers hebben deelgenomen. Het gemeentebestuur wil juist wel korten op veiligheid en zorg (het sociaal domein).

Vlaardingen kampt met een tekort van 12,7 miljoen euro op de gemeentelijke begroting. Om dat tekort op te lossen, kijkt het gemeentebestuur naar mogelijkheden om te bezuinigen of meer inkomsten te verwerven.

De voltallige oppositie in Vlaardingen gelooft niet (meer) dat inwoners daadwerkelijk kunnen meebeslissen over het ontzien van mogelijke bezuinigingsdoelen. Via de enquête zijn zestien thema’s aan de bevolking voorgelegd om te bepalen waarop vooral niet mag worden gekort. Het college heeft vorige week besloten dat er maar op vier van die zestien bezuinigd kan worden, namelijk: wonen, sociaal domein, onderwijs en veiligheid. En laten dat nou precies de vier thema’s zijn waarvan de Vlaardingers zeggen dat die moeten worden ontzien.

Via de app hebben 654 Vlaardingers hun voorkeuren aangegeven. De Vlaardingers die hieraan deelnamen, kozen als eerste voor het behoud van cultuurvoorzieningen (bibliotheek, stadsgehoorzaal, musea, evenementen, kunst) gevolgd door veiligheid en onderwijs (aanpakken van onderwijsachterstanden en onderhoud schoolgebouwen). 
De acht fracties die niet deelnemen aan het stadsbestuur kwamen deze week met schriftelijke vragen. Zo wil men van burgemeester en wethouders weten waarom de regiegroep niet voor het starten van de enquête (7 januari) is geïnformeerd over het feit dat niet zestien, maar slechts vier thema’s
bespreekbaar zijn om op te bezuinigen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *