Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGERS GEMUILKORFD: GEEN DISCUSSIE WONINGEN BROEKPOLDER

VLAARDINGEN- Er kan in Vlaardingen op geen enkele manier gesproken worden over eventuele woningbouw in de Broekpolder. Daar heeft een ruime raadsmeerderheid gisteravond voor gezorgd op initiatief van PvdA en GroenLinks. Dit tot verbazing van D66 en het AOV.

Stefanie Solleveld (PvdA): “Het gaat erom dat er een randvoorwaarde moet komen voor het participatietraject over de Woonvisie, want wij vinden dat het ook bij iedere inwoner of organisatie duidelijk moet zijn dat het geen zin heeft om een discussie over woningbouw weer aan te zwengelen, omdat anders de gemeenteraad uiteindelijk weer zal moeten gaan zeggen dat, dat niet gaat gebeuren.”

Bij D66 is fractievoorzitter Koen Kegel niet direct enthousiast over de randvoorwaarde. Kegel: “D66 vindt participatie echt belangrijk. Men moet dan ook niet teveel gemuilkorfd worden. Het is belangrijk dat mensen kunnen zeggen wat ze vinden. Ook als de gemeenteraad het daar niet volledig mee eens is.”

Het AOV komt met een vergelijkbaar standpunt. De seniorenpartij stemt uiteindelijk als enige tegen het voorstel om elke discussie uit te sluiten over woningen in de Broekpolder.

Volgens de CU-SGP is de recente discussie over bouwplannen vooral het gevolg van een ongelukkige uitspraak en van de media. Erik van Pienbroek (CU-SGP): “De wethouder heeft het anders uitgelegd bij Omroep Vlaardingen. Alleen wat we zien, dat een ongelukkige uitspraak zeer ongelukkig door bepaalde nieuwssites in de media geslingerd wordt.”

In het interview bij Omroep Vlaardingen zei wethouder Ivana Somers (Leefbaar) dat de vraag naar woningbouw in de Broekpolder medio september zomaar eens zou kunnen opduiken bij de bijeenkomsten voor de nieuwe Woonvisie. Somers: “ Ik verwacht dat, dat uit het participatietraject gaat komen.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VLAARDINGERS GEMUILKORFD: GEEN DISCUSSIE WONINGEN BROEKPOLDER

  1. Participatie voorwaarde: Vlaardingers preventief uitsluiten van participatie.

    Jullie hebben nu echt je masker laten zakken, hè?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *