WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN ZET DADERS HUISELIJK GEWELD IN BIJ AANPAK

VLAARDINGEN- In de strijd tegen huiselijk geweld is in Vlaardingen een supportgroep gestart die wordt geleid door ervaringsdeskundigen voor mannelijke daders. In april 2021 is een bovenregionaal plan opgesteld voor de verbetering van de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. De eerste stappen zijn in 2022 gezet en worden in 2023 verder opgepakt.

In Vlaardingen draait het op de eerste plaats om expertisebevordering van professionals. Het afgelopen jaar hebben de wijkteams basis en verdiepende trainingen gevolgd die zijn gericht op thema’s van huiselijk geweld en zijn medewerkers van de wijkteams eveneens bekend met de Wet verplichte Meldcode. Verder is gestart met Intensieve Casus Regie (ITR). ITR biedt intensieve hulp op systematische wijze bij gezinnen waar het structureel onveilig is. Verder wordt er gewerkt met ervaringsdeskundigen en is er aandacht voor daderhulpverlening.

9 gedachten over “VLAARDINGEN ZET DADERS HUISELIJK GEWELD IN BIJ AANPAK

  1. Nou ik heb ook even hard gelachen hoe verzinnen ze het…..het wordt echt steeds gekker en gekker….
   Wellicht zullen hun vrouwen die ze total loss hebben geslagen in het blijf van mijn lijf huis zitten en diezelfde gasten moeten hulp gaan verlenen aan anderen whaaahaaahaaaahaaaa.

   1. De dames kunnen ook worden aangeklaagd wegens uitlokking Boris. De slachtoffers komen er in Nederland nu eenmaal meestal minder goed vanaf als de daders.

    1. Ja dit land is alles tegenwoordig omgedraaid maar ja we hebben ook een goed voorbeeld in Den Haag. Je mag alles doen ale.schild.wordt gewoon omgedraaid en we gaan gewoon door.
     Is gewoon angstig hoe waarden en normen met de dag vervagen

 1. Zoiets gebeurt natuurlijk ook bij de jeugdzorg en de verslavingszorg. Ex-verslaafden trainen, waaronder voormalige dealers, pooiers en helers. Daarna een titeltje geven als ‘ervaringsdeskundige,’ en dan op hun eigen oude werkterrein inzetten bij de zorg voor kwetsbare mensen, waaronder minderjarigen en geestelijk gehandicapten. Maar met het inzetten van daders van huiselijk geweld in de zorg wordt echt een grens overschreden, zeker in deze tijden waarin we zoveel beginnen te leren over NARCISME. Daarom is het is absoluut essentieel dat iedereen vooraf een VOG overlegt… zeker deze gewelddadige ‘ex’ dadergroep. Want met hun hoge narcismegehalte en hun risico op recidivisme vormt deze groep een verhoogd veiligheidsrisico voor alle mensen om hen heen, meestermanipulanten als het zijn. Oppassen geblazen dus. Serieus, als dergelijke individuen oprecht willen helpen, kunnen ze echt beter hun eigen Youtube kanaaltje beginnen. Trouwens, is dit zo’n nieuw Westwijk initiatief??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *