Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN WIL ONTERECHT GELD VAN MINDERVALIDE VROUW

Wethouder Ruud van Harten (CU-SGP) : “In vakantietijden gaat er wel eens iets verkeerd.”
Wethouder Ruud van Harten (CU-SGP) : “In vakantietijden gaat er wel eens iets verkeerd.”
VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen heeft onterecht geprobeerd een bedrag van 173,80 euro in rekening te brengen bij een gehandicapte bewoonster wegens verhuizing. De vrouw vroeg ambtenaren de invalidenparkeerplaats voor haar oude huisadres op te heffen. Daarop kreeg zij de rekening voor het verwijderen van de verkeerspaal. Daarmee zou worden voldaan aan de regels in de legesverordening.

“Dat is gewoon onjuist”, reageert wethouder Ruud van Harten (CU-SGP) in antwoord op vragen rond de kwestie vanuit zijn eigen fractie. “In vakantietijden gaat er wel eens iets verkeerd. Als je de legesverordening leest dan zou je daaruit kunnen afleiden dat aanleggen 173,80 euro kost en verwijderen ook, maar je betaalt dat bedrag alleen bij aanvraag, zodra die verwijderd wordt mag er geen rekening worden gestuurd.”

Voor de fractie van de CU-SGP is daarmee de zaak opgelost. Voor Ivana Somers van Leefbaar Vlaardingen nog niet. Zij wil dat de wethouder een brief stuurt naar de bewoonster met uitleg van de juiste regels. De brief zou inmiddels onderweg zijn.

1 reactie op “VLAARDINGEN WIL ONTERECHT GELD VAN MINDERVALIDE VROUW

  1. pffff wou dat Schiedam die tarieven had heb gewoon meer als het dubbele voor de parkeerplek betaald is eigenlijk schandalig dat er zoveel verschil is per gemeente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *