RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN WIL OEKRAÏNERS IN DAKLOZENOPVANG

VLAARDINGEN- In Vlaardingen verblijven momenteel al Oekraïners die zouden zijn gevlucht voor de acties van het Russische leger tegen het door de EU en VS aangestelde bewind in Kiev.

Wethouder Ivana Somers (Leefbaar): “De eerste 15 mensen zijn, voor zover als wij tot op heden weten, nu gearriveerd in Vlaardingen. Dat ging in eerste instantie mis. Het is niet de bedoeling als iemand zich hier meldt, dat je dan weggestuurd wordt. Dat hebben we gelukkig op een keurige manier kunnen oplossen. Mevrouw verblijft nu met haar kindje in het Ibis Hotel.”

In Vlaardingen wordt een grote toestroom verwacht vanuit het voormalige Oostblokland. Somers: “Waar we naar kijken op de korte termijn is of we de boerderij, die we gebruikt hebben voor de winterregeling voor de dak- en thuislozen, om die voorlopig in gebruik te nemen voor de eerste nood. En eigenlijk op die manier verder te gaan. Wij zien ook, als college, dat deze situatie langer gaat duren en misschien nog wel veel langer dan dat wij denken.”

ONS.Vlaardingen kwam afgelopen maandag met het idee om Oekraïners onder te brengen in containerwoningen op de bouwspeelplaats in Holy.

1 reactie op “VLAARDINGEN WIL OEKRAÏNERS IN DAKLOZENOPVANG

  1. Wat zullen we er nu weer eens voor een nemen? Een Golden Retreiver? Een Syriër? Een Labrador? Een Irakees? Of drukt ons kuddegedrag ons nu eens naar de Labradoedel en de sloep? Kuddegedrag? Een Oekraïner hebben we nog niet, kunnen we weer de gutmensch uithangen, totdat we erachter komen wat voor volk we in huis halen. Je komt er alleen niet zo makkelijk vanaf als die valse Rottweiler indertijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *