Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN WIL NIEUWE ACHTERVANGOVEREENKOMST TEKENEN

VLAARDINGEN- De Vlaardingse gemeenteraad wordt in de gelegenheid gesteld om met wensen en bedenkingen te komen over de voorgenomen ondertekening van een nieuwe achtervangovereenkomst.

Woningcorporaties trekken leningen aan om het bouwen en onderhouden van sociale huurwoningen te financieren. Het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) staat hiervoor borg en gemeenten en het Rijk nemen een achtervangpositie in.

De afgelopen 2 jaar werkten WSW, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en deelnemers van WSW aan verbeteringen in het borgstelsel. Die verbeteringen beperken het risico dat WSW een beroep moet doen op de gemeentelijke achtervang. Het gemeentebestuur van Vlaardingen wil deze nieuwe achtervangovereenkomst met het WSW aangaan.

1 reactie op “VLAARDINGEN WIL NIEUWE ACHTERVANGOVEREENKOMST TEKENEN

  1. Jammer, zo trekt de gemeente nog meer armoe naar zich toe. Beter meer aandacht aan de zgn. middenstandswoningen en woningen in het hogere segment geven om de Vlaardingse economie niet nog verder te laten afbrokkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *