WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN-VOP WIL 6 MAANDEN ZONDER AFVALPAS

VLAARDINGEN- Bewoners van de wijk Vettenoordse Polder (VOP) in Vlaardingen willen een pilot om te onderzoeken of de buurt schoner blijft zonder pasjes-systeem. Dat schrijven bewoners in georganiseerd verband aan de politiek. ‘Wij denken dat de bijplaatsing van vuilniszakken en los vuil bij de containers zonder pasjes aanzienlijk teruggedrongen zal worden. Wij willen voor een periode van 6 maanden alle containers in de VOP opengesteld zonder pasje en uiteraard daarna een evaluatie’, meldt de buurt. ‘Juist omdat het evaluatierapport van de gemeente aangeeft dat in wijken zoals de VOP wél problemen zijn met betrekking tot bijplaatsing en vervuiling.’

In de VOP zien ze ontwikkelingen die men terug wil draaien. ‘De laatste jaren legt de gemeente steeds meer taken bij bewoners neer’, stelt de buurt. ‘Zij fungeren steeds vaker als opzichter, handhaver, of vuilopruimer, i.p.v. dat de gemeente zelf haar verantwoordelijkheid neemt. Deze verhoudingen moeten weer andersom worden. Uiteraard willen wij als bewoners graag helpen maar niet overladen worden met werk dat bij de gemeente thuis hoort’, aldus de bewoners van de VOP.

3 reacties op “VLAARDINGEN-VOP WIL 6 MAANDEN ZONDER AFVALPAS

  1. Dit is slimmer dan wat Schiedam doet, die willen de grootste viezerikken belonen door de afvalstoffenheffing kwijt te schelden.

  2. Dat experiment wordt een groot succes, en daarmee de ondergang van een controlesysteem (waarvoor die pas uiteindelijk is ingevoerd). Dus benieuwd met welke smoes de gemeente de pilot niet gaat toestaan.

  3. Vreemd stukje weer. Wie is/zijn ‘de buurt’?

    Er is geen enquete onder de buurtbewoners geweest over de afvalpas. Je kunt dus niet spreken over ‘de bewoners’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *