Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN TEGEN OPHALEN KINDEREN UIT GRIEKSE ASIELOPVANG

VLAARDINGEN- In totaal eenentwintig Vlaardingse raadsleden hebben een streep gehaald door het verzoek van GroenLinks (GL) om het kabinet op te roepen om vijfentwintighonderd kinderen uit de Griekse asielopvang naar Nederland te halen. De Vlaardingse tegenstemmers vinden dat de lokale politiek zich niet moet bemoeien met het beleid van staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (VVD). De staatssecretaris wil alleen helpen met de opvang van de minderjarige illegalen binnen Griekenland.

Het meeste uitgesproken tegen het verzoek van GroenLinks is raadslid Ron Boers (fB): “Wat blijkt vandaag ook nog eens? Ik heb het op radio 1 van linkse journalisten gehoord. Het gaat niet om weeskinderen, maar om alleenstaande kinderen, meestal vooruitgestuurd door hun ouders. En dan raadt u het al, die ouders komen straks gewoon hun kinderen achterna in het kader van de gezinshereniging. De secretariaat is duidelijk geweest: kinderen naar het platteland en daar wordt het probleem aangepakt. Gisteren ging het volgens GroenLinks nog om weeskinderen, met nadruk. Vandaag blijkt dat het om alleenstaande kinderen gaat.”

Bij de vorige gemeenteraad was een meerderheid in februari 2018 nog bereid een verzoek van GroenLinks te steunen om, namens de gemeente Vlaardingen, bij het kabinet aan te dringen op een versoepeling van het zogenaamde kinderpardon. Een maand later waren er gemeenteraadsverkiezingen en is de samenstelling van de raad veranderd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “VLAARDINGEN TEGEN OPHALEN KINDEREN UIT GRIEKSE ASIELOPVANG

  1. Het moet eens genoeg zijn. Stoppen en terugsturen.
    Eerst eigen bevolking helpen. Weg met de voedselbanken enz. weg daklozen

  2. GL kan beter aandacht besteden aan lokale items. De stad Vlaardingen staat onder curatele door wanbeleid en dan goedkoop scoren! Er zijn geen huizen meer om de huidige inwoners te huisvesten, laat staan met asielzoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *