Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN STREEFT NAAR 13.350 SOCIALE HUURWONINGEN

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen streeft naar een voorraad van 13.350 sociale corporatiewoningen in 2030. Dat krijgt de PvdA te horen van het stadsbestuur. De partij wil weten wat het aantal sociale huurwoningen bedraagt in de steeds veranderende cijfers over de aantallen nieuwbouw.

Vanuit het Actieplan Wonen werd gesproken over een extra bouwopgave van 2.000 woningen bovenop het woningbouwprogrammering van 3.200 woningen dat op dat moment (peildatum 1-1-2017) nog gepland stond tot 2030. Zoals gepresenteerd in de contourennota van de Woonvisie, werkt Vlaardingen toe naar een streefvoorraad van totaal 39.000 woningen in 2030. Onderdeel hiervan is een streefvoorraad van 13.350 sociale corporatiewoningen in 2030. In de woningbouwprogrammering tot 2030 wordt hier rekening mee gehouden om deze ambities te kunnen behalen.

Daarnaast is de ambitie om in de periode 2017-2030 de sociaal bereikbare woningvoorraad met minimaal 600 woningen in kwaliteit te verbeteren. Hierover maakt de gemeente afspraken met onder andere de woningcorporaties. Deze kwaliteitsslag vindt bij voorkeur op nieuwe plekken in de stad plaats om de sociale woningvoorraad meer te spreiden, bijvoorbeeld door het creƫren van gemengde woonwijken bij gebiedsontwikkeling. Bij de huidige gebiedsontwikkeling houdt de gemeente nu al rekening met deze afspraak.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *