Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN REKENT OP JUISTE GELUIDSBEREKINGEN VLIEGVELD

VLAARDINGEN- Er wordt onderzoek verricht naar de gegevens die zijn ingevoerd bij de geluidsberekeningen voor Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Dat is het gemeentebestuur van Vlaardingen meegedeeld door  het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) .  Eerder werd bekend dat bij vliegveld Lelystad een achterhaald rekenmodel is gebruikt voor de geluidsberekeningen.

De invoergegevens van RTHA zijn anders dan de gegevens die bij Lelystad gebruikt zijn. De gegevens voor RTHA zijn gebaseerd op de situatie voor het Rotterdamse vliegveld. De luchthaven heeft aan het Ministerie gevraagd of de berekeningen en in de milieueffectrapportage (MER) van RTHA dezelfde fout bevatten. Het ministerie heeft aangegeven dat te laten uitzoeken door het Nationaal  Lucht- en Ruimtevaartcentrum.

Indien foutieve invoergegevens ook in het MER voor RTHA zijn gebruikt, dan heeft het Rotterdamse vliegveld aangegeven dat deze gecorrigeerd zullen worden, vóór de formele indiening van de aanvraag voor een luchthavenbesluit en het bijbehorende MER.

Zodra er inspraak mogelijk is over het luchthavenbesluit, dient Vlaardingen een zienswijze in bij de gemeente Schiedam, die ook namens Vlaardingen in het regionale overleg over RTHA zit. Omdat het Vlaardingse belang overeenkomt met Schiedam (en andere aangrenzende gemeenten) kiest Vlaardingen voor die gezamenlijke inspraak.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *