RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN ONDERZOEKT VERRUIMING WINKELTIJDEN OP ZONDAG

VLAARDINGEN- Eind oktober wordt duidelijk wat er eventueel gaat veranderen aan de koopzondagen in Vlaardingen. Momenteel wordt een onderzoeksrapport opgesteld naar de behoefte bij ondernemers aan veranderingen in de winkeltijdenverordening. Zo wordt ondernemers een enquête voorgelegd.
Verruiming is vooral een uitgesproken wens vanuit enkele supermarkten en daghorecazaken, omdat omliggende gemeenten momenteel ruimere openingstijden hebben op zondag.

Wanneer er aanpassingen nodig blijken dan gaan deze vooral over de zon- en feestdagen. In de Winkeltijdenwet zijn van maandag tot en met zaterdag al ruime openingstijden geregeld (06.00 – 22.00 uur). Volgens het stadsbestuur kan een ondernemer altijd nog zelf kiezen om niet open te zijn.

Het gemeentebestuur wil de winkeltijden alleen aanpassen als daar draagvlak voor is. Het draagvlak voor een eventuele aanpassing wordt in de enquête gemeten. Uiteindelijk is het van belang dat de winkeltijdenverordening beantwoordt aan de wensen en behoeften van de bevolking, de winkeliers en de belanghebbende organisaties. Ook deze partijen  worden bevraagd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VLAARDINGEN ONDERZOEKT VERRUIMING WINKELTIJDEN OP ZONDAG

  1. Persoonlijk niet zo’n behoefte aan, lukt het vandaag niet omdat mijn favo winkeliers om 17:30 uur sluiten komt het de andere dag wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *