RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN ONDERZOEKT VERBOD SCOOTERS

VLAARDINGEN- Er moet een ban komen op bromfietsen en de 2-takt scooter in Vlaardingen. GroenLinks (GL) verzoekt wethouder Bart Bikkers (VVD) op korte termijn met een plan te komen, maar de wethouder staat niet te trappelen. Zelf denkt GL aan het instellen van een milieuzone en een sloopregeling. Daardoor krijgen scooterbezitters een financiële compensatie voor de aanschaf van bijvoorbeeld een elektrisch model, als het aan Gl ligt.

Neill Voorburg (GL): “De maatregel tegen de 2-takt scooters is er een die we lokaal kunnen nemen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Zeker als we cijfers in het achterhoofd houden dat een 2-takt scooter zo’n 20 tot 2700 maal zoveel vervuiling uitstoot als een bestelbusje. Ik vraag mij dan ook af hoe we nou in vredesnaam de beste fietsstad van Nederland gaan worden wanneer het gezond fietsen een knauw krijgt als we een frisse neus gaan halen bij het stoplicht en je daar vervolgens uitgerookt wordt, met deze cijfers in het achterhoofd.”

De Fractie Boers, ONS.Vlaardingen en D66 steunen GL al direct, maar de partij van wethouder Bikkers is afwijzend. De VVD ziet meer in het tegenhouden van een cruiseschip op de Nieuwe Waterweg. Ook dat vindt Voorburg een geschikte maatregel. Hoewel lastig uit te voeren.

De VVD wil liever cruiseschepen tegenhouden bij Vlaardingen. Dat zou pas goed zijn voor het milieu, menen de liberalen.
Voorburg: “Om de luchtkwaliteit in Vlaardingen te verbeteren zullen alleen nog scooters en bromfietsen van de schonere milieuklasse Euro 4 en Euro 5 in Vlaardingen worden toegestaan vanaf 2020. Benzinescooters en bromfietsen van het bouwjaar ouder dan 2011 zullen vanaf dat moment uit Vlaardingen geweerd worden.”

De wethouder is bereid de haalbaarheid te onderzoeken.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *