Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN ONDERKENT GEVAAR VAN ONKRUID

VLAARDINGEN- Er wordt in Vlaardingen direct actie ondernomen bij onveilige situaties door overwoekerend groen. Dat laat het stadsbestuur weten naar aanleiding van kritiek op het onkruid dat eind juli langs de Marathonweg het voetpad aan de oostzijde van de Marathonweg volledig had overwoekerd. Een dag later waren de planten verdwenen.

Het stadsbestuur laat bijna 4 maanden nadien alsnog weten dat veiligheid altijd prioriteit heeft en dat wanneer bij de gemeente bekend is dat er sprake is van een onveilige situatie er, los van de reguliere onderhoudsprogramma’s, direct actie wordt ondernomen.

Het niet tijdig terugdringen van onkruid is niet alleen riskant voor verkeersdeelnemers. Een Vlaardingse dierenarts sloeg eveneens in juli alarm over de grasaren of -kruipers. De plant heeft in de dierenartpraktijk op dat moment een dodelijk slachtoffer geƫist. Door hun scherpe punten in combinatie met kleine weerhaakjes kunnen deze aren via de huid in het lichaam van uw hond of kat terechtkomen. Ze kruipen door de huid en kunnen voor nare beschadigingen en zeer pijnlijke infecties zorgen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *