Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN MOGELIJK TE KLEIN VOOR LEGALE WIET

VLAARDINGEN- Het is nog maar de vraag of Vlaardingen groot genoeg is om mee te mogen doen aan een eventueel experiment met legale wietteelt. Het nieuwe kabinet wil het middelgrote en grote gemeenten toestaan een proef te houden met de legale kweek en verspreiding van cannabis. De Vlaardingse burgemeester Annemiek  Jetten (PvdA) betwijfelt of haar gemeente in die categorie valt van middelgrote en grote gemeenten .

GroenLinks heeft het college van burgemeester en wethouders  verzocht aan te sluiten bij een mogelijk experiment. Jetten vindt dat nog ‘prematuur’. “Het afgelopen jaar hebben wij steeds de lijn gevolgd  van de huidige wet- en regelgeving”, stelt de burgemeester. “Het huidige regeerakkoord is nog niet vastgesteld door de Tweede Kamer. Dat is wel een handicap die we op dit moment  hebben. En er is een passage opgenomen over het gedoogd telen van wiet, maar daarover wordt dus nog in de Tweede Kamer gesproken, dus het is nog geen aanvaard voorstel. “

Een meerderheid van de Vlaardingse gemeenteraad vroeg in december 2014 al de mogelijkheden voor legale wietteelt te onderzoeken, maar de Opiumwet staat legale drugshandel in de weg, zo liet het college toen weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *