WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VLAARDINGEN MOET ONOPHOUDELIJK NOODKLOK LUIDEN BIJ KABINET’

VLAARDINGEN- Het gemeentebestuur van Vlaardingen moet onophoudelijk de noodklok luiden bij het kabinet over de gestegen kosten voor het levensonderhoud. Die oproep doet raadslid Ron Boers (Heel de Stad) bij een reeks schriftelijke vragen over de toenemende armoede.

De fractie van Boers heeft ook ideeën om – vanuit de gemeente – een armoedefonds op te richten en hij wil dat het stadsbestuur afspraken gaat maken met energieleveranciers over het voorkomen van afsluiting en afspraken met de woningcorporaties over het voorkomen van huisuitzettingen. Ook moeten wat Boers betreft de mogelijkheid worden onderzocht van een eigen gemeentelijke groentekwekerij.

Boers: ‘Met de dag kunnen meer Nederlanders niet meer rondkomen door onder meer gestegen voedsel- en energieprijzen. Een op de drie Nederlandse huishoudens zit inmiddels in de financiële problemen, en voor Vlaardingen zal die verhouding waarschijnlijk nog dramatischer zijn. Wie nu een nieuw contract moet aangaan, is op jaarbasis bijna 6500 euro kwijt aan gas en licht. Dat is ruim 4000 euro meer dan een jaar geleden.’

5 reacties op “‘VLAARDINGEN MOET ONOPHOUDELIJK NOODKLOK LUIDEN BIJ KABINET’

  1. Te laat, iedereen was zo enthousiast over die Europeesche Unie, import van Midden Oosten asielzoekers, Oekraïners, stikstof, co-2 en dergelijke. Men vertoonde ook navenant stemgedrag. Nu zien ze wat er van komt, en nóg gaan de oogjes niet open.

  2. Het is fout gegaan toen Jan Marijnissen in 2006 niet in een kabinet wilde.
    Toen had de SP het verschil kunnen maken, en zouden we niet door luitje die van politiek
    hun beroep maken worden geregeerd.

  3. Och, iedereen moet een stapje terug doen. Dit jaar een keer geen nieuwe Tesla kunnen kopen, mijn vrouw moest zelfs een keer kleding dragen die ze al eens heeft aangehad en we gaan 3x per week minder buiten de deur eten. We kunnen tenslotte ook wat laten bezorgen. Het valt niet mee allemaal hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *